Gibards, Mamfords, Alena u.c. kritizē «Tidal» mūzikas straumēšanas servisu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jau ziņojām, ka martā ar īpašu atklāšanas pasākumu palaists amerikāņu repera «Jay-Z» mūzikas straumēšanas pakalpojums «Tidal», ko «Jay-Z» uzņēmums «Project Panther Bidco» nopirka no tā izstrādātājiem Norvēģijā par 464 miljoniem kronu (53,7 miljoniem eiro). Lai arī sākumā daudzi slaveni mūziķi izrādīja lielu atbalstu šim servisam, arvien biežāk medijos izskan kritiski vārdi.

Kad martā tika palaista jaunā «Tidal» platforma, atbalstu tai izteica vairāki slaveni un, jāuzsver, turīgi mūziķi, kā Kanje Vests, Bejonsē, Džeks Vaits, Riana, Madonna, Nikija Mināža, «Daft Punk», «Coldplay» u.c. Medijos šo turīgo mūziķu kompāniju sāk dēvēt par «mūzikas vienu procentu», bet «Tidal» par šā viena procenta privāto klubu.

Daudzi mūziķi, to skaitā Markuss Mamfords (Mumford & Sons), Lilija Alena, Bens Gibards (Death Cab for Cutie), Stīvs Albini, publiski kritizējuši šo «viena procenta klubiņu», uzskatot, ka «Jay-Z» vajadzēja dot iespēju mazāk slaveniem vārdiem, neatkarīgās mūzikas māksliniekiem. Gibards uzskata, ka «Jay-Z» bija iespēja iestāties par mazo brāli, bet viņš šo iespēju izniekoja.

«Ja es būtu «Jay-Z», es no andergraunda izvilktu desmit mūziķus un visiem pavēstītu: «Lūk, šeit ir mākslinieki, kuri, nodarbojoties ar mūziku mūsdienu mūzikas industrijas apstākļos, nevar savilkt kopā galus. Ja jūsu straumēšanas serviss jums par «x» straumējumiem maksā 15 centus, es (domāts «Tidal») jums maksātu vairāk.» Es domāju, ka

viņš totāli nošāva greizi, pieaicinādams čupiņu miljonāru un miljardieru, kuri gaužas, ka viņiem tiek par maz maksāts,»

uzskata Gibards.

Savukārt Lilija Alena uzskata, ka «Tidal» abonēšanas maksa (6,99 dolāri mēnesī, Tidal hi-fi - 13,99$) ir pārāk augsta un cilvēki vienkārši atgriezīsies pie pirātisma.

Šobrīd «Tidal» ir 25 miljoni dziesmu un 75 000 mūzikas klipu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu