Piektdienas disko deva: «Chic» atgriežas!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Pēc 22 gadu pārtraukuma ar jaunu mūziku disko cienītājus nolēmusi iepriecināt ģitāras lielmeistara Naila Rodžersa (Nile Rodgers) vadītā apvienība «Chic». «Chic featuring Nile Rodgers» - tieši tā šobrīd saucas šis kolektīvs, kura pirmsākumi meklējami 1976. gadā.

Plānots, ka šovasar jūnijā klajā nāks jauns «Chic featuring Nile Rodgers» albums ar nosaukumu «It’s About Time» (Warner Bros), kas būs pirmais studijas darbs kopš 1992. gada «Chic-Ism». Zināms, ka ar jaunajām dziesmām strādā tādi populāri dīdžeji un producenti kā Deivids Geta un «Avicii».

Publiskots arī pirmais gaidāmās plates vēstnesis - «I'll Be There» (skat. video). Digitālajā singlā tiks iekļauta vēl viena nule publicēta dziesma «Back In The Old School».

Grupu 1976. gadā izveidoja Nails Rodžerss un basists Bernards Edvardss (1952-1996). «Chic» lielākie hiti bija «Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah)» (1977), «Everybody Dance» (1977), «Le Freak» (1978), «I Want Your Love» (1978), «Good Times» (1979) un «My Forbidden Lover» (1979). Vēlāk viens no pirmajiem repa ansambļiem «The Sugarhill Gang» izmantoja «Chic» dziesmu «Good Times» kā pamatu savam izrāviena singlam «Rapper's Delight».

Šobrīd grupas sastāvs ir pilnīgi cits, un no oriģinālā palicis tikai Rodžerss.

2014. gadā grupa nominēta uzņemšanai Rokenrola slavas zālē.

Pēc sadarbības ar «Daft Punk» Nails Rodžerss ieguvis otro elpu un turpina aktīvi muzicēt un producēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu