Desmit karstākie nedēļas videoklipi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Mūzikas jaunumu ir tik daudz, ka reizēm grūti tiem visiem izsekot, tāpēc, lai sniegtu kaut nelielu ieskatu tajā, kas šobrīd jauns un aktuāls populārajā mūzikā (dažādos žanros), esam apkopojuši desmit svaigākos videoklipus, kas publicēti pēdējās nedēļas laikā (ar vienu izņēmumu). No austrāliešu popzvaigznes Sia līdz reperim «Tyler, The Creator», no norvēģu elektroniķa Toda Terjes līdz franču popmūzikas spīdeklim Stromai.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Janelle Monáe «Yoga»

Eklektiskā R&B zvaigzne Džanele Monē (Janelle Monáe) piedāvā jaunu video dziesmai «Yoga», kas tiks iekļauta gaidāmajā EP «Wondaland Presents THE EEPHUS» un ko izdos pašas Monē izdevniecība «Wondaland».

Dziesmas klipā redzama pati Monē, viņas dejotāji, kas nodarbojas ar jogu (vai kaut ko radniecīgu tai). Vēlāk Monē sasniedz nirvānu un sāk levitēt. Viss beidzas ar ballīti klubā.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Florence + The Machine «Ship to Wreck»

Ar vēl vienu jaunu singlu (pirmais bija «What Kind of Man»), video no trešā albuma pie mums atgriežas rudmatainā, majestātiskā, teju prerafaelītu brālības tradīciju laika dīva - popzvaigzne Florense Velša (Florence Welch). «Ship To Wreck» ir vēl viens vēstnesis no drīzumā gaidāmā Florenses projekta «Florence + The Machine» trešā studijas albuma.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Tyler, The Creator «Fucking Young»

Skandalozais, talantīgais, ekscentriskais hiphopa kolektīva «Odd Future» līderis Tailers Okonma (Tyler Okonma) jeb «Tyler, the Creator» nule laidis tautās savu jauno albumu «Cherry Bomb».

«Fucking Young» klipu režisējis pats Tailers.

 
Foto: Publicitātes foto

Todd Terje «Alfonso Muskedunder»

Norvēģu producents un dīdžejs Tods Terje (īstajā vārdā Terje Olsen) publiskojis animētu video dziesmai «Alfonso Muskedunder», kas ņemta no pēdējā Terjes albuma «It's Album Time».

Klipu režisējis Espens Fribergs, kurš bija atbildīgs arī par dziesmas «Delorean Dynamite» klipu. Animējis Bendiks Kaltenborns, kurš zīmējis arī albuma «It's Album Time» vāku.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Will Butler «Everything's Coming»

«Arcade Fire» solists Vils Batlers (Will Butler) 10. martā izdeva savu pirmo soloalbumu «Policy». Lūk, viens no albuma singliem, «Everything's Coming», kura video režisējis Marsels Dzama. Brīdinām! Beigas ir diezgan asiņainas.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Tinashe «All Hands On Deck»

Tinašē (Tinashe Jorgenson Kachingwe, 22) ir viena no karstākajām šā brīža zvaigznēm R&B mūzikā. Viņas 2014. gada debijas plate «Aquarius» izpelnījās augstu kritiķu vērtējumu. Singls «All Hands on Deck» ir ņemts no šā albuma, un tajā jaunā dziedātāja demonstrē, ka ne tikai lieliski dzied, bet arī lieliski dejo.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Panda Bear «Tropic of Cancer»

Noa Lenoks (Noah Lennox) jeb Panda Bear, kas pazīstams arī kā amerikāņu (Baltimoras) eksperimentālās roka grupas «Animal Collective» dalībnieks, janvāra sākumā laida klajā jaunu albumu «Panda Bear Meets the Grim Reaper».

Jaunajā platē Noa ar vieglumu cenšas pieskarties nopietnām tēmām. Viena no tādām - tēva nāve 2002. gadā no smadzeņu audzēja, kas apdziedāta arfas skaņu dekorētajā kompozīcijā «Tropic of Cancer». «Kopumā dziesma ir par līdzjūtību pret pašu slimību,» viņš skaidro. «Cenšos būtībā tai piedot, uztvert to kā vēl vienu mūsu Universa parādību, kas cenšas izdzīvot.»

«Tropic of Cancer» klipu režisējis kolēģis no «Animal Collective» Avey Tare.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Sia «Big Girls Cry»

Arī dziedātājas Sia (Sia Kate Isobelle Furler) jaunās dziesmas «Chandelier» videoklipā uzfilmējusies 12 gadus vecā realitātes šova «Dance Moms» zvaigzne Medija Zīglere, kura iepriekšējos klipos («Chandelier» un «Elastic Heart») pārsteidza ne tikai ar ķermeņa plastiku, bet arī aktrises talantu.

Arī šā klipa režisors ir Daniels Askils (Daniel Askill).

«Big Girls Cry» ir jaunākais singls no 39 gadus vecās austrāliešu dziedātājas Sia sestā studijas albuma «1000 Forms of Fear» (skat. recenziju)

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Kiesza «Sound Of A Woman»

Kanādiešu dziedātāja un dejotāja Kaiza (Kiesza) pagājušogad spilgti pieteica sevi popmūzikā ar singlu «Hideaway» un albumu «Sound of a Woman» (skat. recenziju). Šomēnes norvēģu izcelsmes popzvaigzne (īstajā vārdā Kiesa Rae Ellestad) atgriezusies ar jaunu video albuma tituldziesmai.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Stromae «Carmen»

Lai arī šis video ir mazliet vecāks (tas publicēts 1. aprīlī), tas noteikti ir viens no pēdējo mēnešu vizuāli un saturiski iespaidīgākajiem. Franču mūziķis Stromai (Stromae) radījis fantastisku animētu video, kurā kritizē cilvēku atkarību no sociālajiem tīkliem. Dziesmā izmantots Žorža Bizē operas «Karmena» fragments («Mīlestība ir nepieradinātās putns» no Habanēras), savukārt klipā sociālos tīklus simbolizē tvitera putniņš, kurš barojas no cilvēku laika un enerģijas.

Klipu režisējis «Oskaram» nominētais komiksu autors Sylvain Chomet («Randiņš Belevilā» («The Triplets of Belleville»)).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu