«Portishead» mūziķis: «No 34 miljoniem straumējumu saņēmu 2500$»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Britu grupas Portishead dalībnieks Džefs Barovs (Geoff Barrow) publicējis tviterī vairākus mikroblogus, kuros atklāj informāciju par ieņēmumiem no viņa radītās mūzikas straumēšanas. «No 34 miljoniem straumējumu es saņēmu tikai 2500 dolāru,» viņš raksta. «Kad šis ārprāts reiz beigsies?»

Barovs kritizē Apple, YouTube, Spotify honorāru politiku, bet īpaši dusmīgs ir uz savu izdevēju «Universal», kas «pārdod mūsu mūziku pa lēto».

Viņš aprēķinājis, ka par katru dziesmas straumējumu viņš saņēmis 0,000007 centus.

«Man nav nekas iebilstams pret mūzikas straumēšanu, taču man ir pretenzijas pret tiem ļaudīm, kas manu mūziku atdod par brīvu,» viņš raksta.

Barova komentāri skāruši pēdējos mēnešos jūtīgu tēmu. Daudzi mūziķi izteikuši neapmierinātību ar straumēšanas servisu atalgojumu modeli.

Atgādinām, ka amerikāņu dziedātāja Teilore Svifta pagājušogad izņēma no «Spotify» visu savu dziesmu katalogu. «Pirātisms, failu apmaiņas programmas un straumēšana dramatiski samazinājuši nopirkto albumu skaitu,» Svifta rakstīja laikrakstā «Wall Street Journal». «Mūzika ir māksla, un māksla ir nozīmīga un reti sastopama. Svarīgas, retas lietas ir vērtīgas. Par vērtīgām lietām būtu jāmaksā. Manuprāt, mūzikai nav jābūt bez maksas.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu