Merionu «Suge» Naitu tiesās par slepkavību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Amerikāņu repa magnātu Merionu «Suge» Naitu (Marion «Suge» Knight) tiesās par slepkavību, ceturtdien lēma Losandželosas tiesnesis.

Kā jau ziņots iepriekš, janvārī ierakstu kompānijas «Death Row Records» līdzdibinātājs pie filmēšanas laukuma Losandželosā notrieca divus gājējus. Naita un divu vīriešu starpā sācies konflikts stāvvietā pie kādas ātro uzkodu ēstuves. Naits un viens no vīriešiem sākuši kautiņu, repa magnātam sēžot savā «Ford F-150 Raptor» automašīnā, bet vīrietim atrodoties ārā. Naits atpakaļgaitā notriecis vīrieti, bet pēc tam devās uz priekšu, pārbraucot pāri savam upurim un notriecot vēl vienu vīrieti. Viņš aizbrauca no notikuma vietas.

55 gadus vecais Terijs Kārters mira, savukārt 51 gadu vecais Klē Slons guva nopietnus savainojumus.

Naita advokāti to dēvē par pašaizsardzību, jo abi vīrieši esot uzbrukuši repa magnātam.

Slons pirmdien tiesā sacīja, ka nevarot atcerēties notikumus pirms avārijas, kā arī nezinot, vai vainīgais bija Naits. Viņš teica, ka liecinot tikai tāpēc, ka esot izsaukts uz tiesu, bet patiesībā negribot «nosūdzēt» Naitu.

Tomēr Losandželosas Augstākās tiesas tiesnesis Ronalds Koens ceturtdien paziņoja, ka esot savākti pietiekami pierādījumi, lai uzsāktu tiesāšanos. Pirmā tiesas sēde nolikta 30. aprīlī.

Naits kopš nonākšanas ieslodzījumā sūdzējies par veselības problēmām un nepietiekamu ārstēšanu, ko saņemot ieslodzījuma vietā. Losandželosas šerifa biroja pārstāve apstiprināja, ka Naits pēc ceturtdienas tiesas sēdes esot ticis nogādāts slimnīcā, taču sīkākas ziņas neizpauda.

90. gadu sākumā Naits un «Dr Dre» nodibināja ierakstu kompāniju «Death Row Records», kas padarīja slavenus reperus «Snoop Dogg» un Tupaku Šakuru jeb «2Pac».

Ierakstu kompānija nonāca grūtībās 1996. gadā, kad Naits nonāca cietumā. Viņš bija pārkāpis noteikumus, ar kādiem tika atbrīvots no ieslodzījuma par saķeršanos ar bandas locekli 1992. gadā.

2003.gadā Naits uz desmit mēnešiem tika ieslodzīts par kautiņu pie naktskluba Holivudā.

Pagājušogad mūzikas balvu ballītē Naits tika sašauts ar sešiem šāvieniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu