«Jay-Z» aizstāv savu mūzikas straumēšanas pakalpojumu «Tidal»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STAN HONDA / AFP

Repa magnāts «Jay-Z» aizstāvējis jaunatklāto mūzikas straumēšanas pakalpojumu «Tidal», ko daudzi uzskata par izgāšanos, par spīti pasaules mūzikas zvaigžņu atbalstam.

«Mēs esam šeit uz palikšanu. Lūdzu dodiet mums iespēju augt un kļūt labākiem,» svētdien tvītoja reperis.

Kā jau ziņots, «Jay-Z» iegādājās «Tidal» zviedru mātesuzņēmumu «Aspiro» par 56 miljoniem ASV dolāru (51,7 miljoniem eiro).

Jaunais pakalpojums tika atklāts 30. martā Ņujorkā. Preses konferencē piedalījās dziedātājas Madonna un Bejonsē, reperis Kanje Vests, franču elektroniskās mūzikas duets «Daft Punk», R&B dziedātāja Ališa Kīza, rokmūziķis Džeks Vaits, grupas «Coldplay» līderis Kriss Mārtins, repere Nikija Mināža, dziedātāja Riana un citi mūziķi, kam pieder uzņēmuma daļas.

«Tidal» tika izveidots kā alternatīva tādiem straumēšanas pakalpojumiem kā «Spotify» un «Pandora». Veidotāji solīja, ka 75% no ieņēmumiem tikšot novirzīti izpildītājiem, kamēr līdzīgi pakalpojumi atdod mūzikas autoriem tikai 50% no ieņēmumiem. Atšķirībā no konkurentiem «Tidal» piedāvā tikai maksas abonementu.

Taču «Tidal» izpelnījās nopēlumu par to, ka lielāku atlīdzību pieprasa daži no pasaules bagātākajiem mūziķiem.

Tagad «Jay Z» apsūdzējis «lielās kompānijas», kas esot ieguldījušas miljoniem dolāru nomelnošanas kampaņā pret «Tidal». Viņš uzsvēra, ka straumēšanas pakalpojums esot ar globālu ievirzi, tāpēc viņa brālēns esot pārcēlies uz Nigēriju, kur meklējot jaunos mūzikas talantus.

Kā jau ziņots, «Tidal» neilgi pēc iznākšanas tiks izstumts no 700 «Apple» viedtālruņos visvairāk ielādēto aplikāciju saraksta. Tagad tā ierindojas 1027. vietā no visām aplikācijām, kā arī 61. vietā mūzikas kategorijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu