Cēsīs uzstāsies Daglass Dērs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. jūnijā Cēsīs, kultūras terasē «Zaļa zāle», uzstāsies britu pianists un dziesmu autors Daglass Dērs (Douglas Dare), informē organizatori.

Mūziķis uzaudzis mazā piekrastes pilsētiņā Bridportā Anglijas dienvidrietumos. Viņa māte ir klavierspēles skolotāja un allaž centusies instrumentam pievērst arī dēlu, kurš komponēt sācis pavisam agrā vecumā, taču nopietni dziesmu rakstīšanai pievērsās 2008.gadā, studiju laikā Liverpūles universitātē. Viņa uz klavierēm spēlētās dziesmas un vokāls drīz vien izpelnījās salīdzinājumus ar Tomu Jorku un Džeimsu Bleiku. Pēc brīža par Dēru interesi jau izrādīja Londonas izdevniecība «Erased Tapes», kura specializējas avangarda un jaunās klaviermūzikas izdošanā un popularizēšanā.

www.douglasdare.com

Pēc pārcelšanās uz dzīvi lielpilsētā un līguma parakstīšanas ar minēto izdevniecību, 2013. gadā dienasgaismu ieraudzīja Dēra debijas albums «Seven Hours». Tam sekoja plaša turneja kopā ar domu un izdevniecības biedru Oulavūru Arnaldsu, pēc kuras kopā ar producentu un bundzinieku Feibinu Prinnu tapa pirms gada izdotais Dēra desmit dziesmu apkopojums debijas albumā «Whelm». Ierakstu atzinīgi novērtējuši vairāki mūzikas izdevumi un kritiķi - žurnāls «Clash» tam savulaik ielicis atzīmi 8 no 10, Dērs bijis Dienas mūziķis avīzes «Guardian» vērtējumā, un starp viņa fanēm ir arī Mērija Anne Hobsa no «BBC 6 Music».

Dēra koncerts Cēsīs būs pirmais triju koncertu sērijā «Zemlika nāk…», kuri kultūras terasē «Zaļa zāle» norisināsies vasaras mēnešos. Turpmākie koncerti tur gaidāmi 3. jūlijā un 15. augustā.

Biļetes nopērkamas mājaslapā «www.BezRindas.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu