Aminata iekļūst Eirovīzijas lielajā finālā!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ceturtdienas, 21. maija, vakarā Vīnē norisinājās starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija otrais pusfināls, kurā par tiesībām iekļūt finālā cīnījās arī Latvijas pārstāve Aminata Savadogo. Mums visiem par lielu prieku Aminata iekļuva pirmajā desmitniekā un sestdien turpinās cīņu lielajā Eirovīzijas finālā. Sešus gadus Latvijai nav izdevies to paveikt. Varam līksmot!

Aminata uz Eirovīzijas skatuves kāpa ar desmito kārtas numuru, izpildot pašas sacerētu balādi «Love Injected».

Finālā iekļuva arī Lietuva, Polija, Slovēnija, Zviedrija, Norvēģija, Melnkalne, Kipra, Azerbaidžāna, Izraēla.

Aminata pateicas visiem Eirovīzijas skatītājiem par sniegto atbalstu dziesmai, kura jau no pirmās konkursa dienas ievērota kā netipiska un spēcīga.

«Visas mūsu komandas pamatīgais darbs pie konkursa dziesmas ir uzrunājis Eirovīzijas skatītājus, kā arī profesionālo žūriju. Esmu lepna, ka Latvija ir godam pārstāvēta konkursā,»

teic Aminata.

Latvijas delegācija un Aminata uz Vīni devās jau pirms nedēļas, lai piedalītos saspringtajā mēģinājumu un gatavošanās procesā. Jau kopš pirmā mēģinājuma Aminata nokļuvusi ārvalstu mediju uzmanības lokā un saņēmusi atzinību gan no mūzikas ekspertu, gan Eirovīzijas organizatoru puses.

Eirovīzijas fināls būs skatāms 23. maijā pulksten 22 abos LTV kanālos.

LTV7 ēterā Eirovīzijas fināls būs skatāms ar surdotulkojumu. Tas ir nebijis gadījums Eirovīzijas vēsturē. Tulkojumu starptautiskajās zīmēs un ar subtitriem angļu valodā nodrošinās rīkotāji – Austrijas TV sabiedriskā raidorganizācija «ORF» sadarbībā ar Austrijas nedzirdīgo organizāciju. Dziesmu tulkojumu starptautiskajās zīmēs nodrošinās septiņi pasaules labākie starptautisko zīmju pratēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu