TVNET dodas uz «EuropaVox» festivālu Francijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: europavox.com

Šajā nedēļas nogalē no 21. līdz 25. maijam Francijas pilsētā Klermontferānā norisināsies jau desmitais «EuropaVox» mūzikas festivāls. TVNET kā oficiālais tā partneris arī šogad ziņos par interesantākajiem atklājumiem uz Eiropas mūzikas kartes.

«EuropaVox», kam šogad aprit apaļa desmitgade, radies ar mērķi popularizēt eiropiešu mūziķus un grupas no visdažādākajiem žanriem, kā arī apzināties Francijas Overņas reģiona radošo potenciālu.

Trīs dienu laikā uz Klermonferānas festivāla skatuvēm gaidāmi gandrīz vairāki koncerti un dažādi mākslas priekšnesumi. Iepriekšējos gadus festivāls pulcējis vidēji 25 000 apmeklētāju.

Tajā likts akcents uz izpildītājiem no iespējami vairāk Eiropas valstīm un

starp galvenajiem hedlaineriem šogad minama britu rokgrupa «Placebo», «The Libertines» solists Karls Barats

(Carl Barat) ar pavadošo kolektīvu «The Jackals», franču un somu duets «The Dø», kā arī daudzi citi.

Šā festivāla burvība slēpjas tajā, ka dažu dienu laikā ir iespējams iespējams atrast dažādu Eiropas valstu mūzikas pērles. Latvijas izpildītāji tajā šoreiz nav pārstāvēti, taču par vienu no lielākajiem «EuropaVox» atklājumiem varētu kļūt mūsu pusē pazīstamā baltkrievu grupa «Super Besse», kas raksta dziesmas dzimtajā valodā un kuru mūzikā jūtamas Viktora Coja, kā arī «Joy Division» vēsmas.

TVNET ir oficiālais festivāla mediju partneris kopš tā pirmsākumiem 2006. gadā, un došanās uz Klermonferānu maija beigās, lai klātienē baudītu Eiropas muzikālo virtuvi, mums ir kļuvusi jau par tradīciju. Savos iespaidos un spilgtākajos muzikālajos atklājumos dalīsimies ar lasītājiem, sniedzot savu festivāla iespaidu apskatu.

www.europavox.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu