Patriarhs Kirils: Eirovīzija ar savām «bārdainajām sieviešu dziedātājām» ir pretīga

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils ceturtdien paziņojis, ka Eirovīzija ar savām «bārdainajām sieviešu dziedātājām» ir pretīga. Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad norisinās Austrijā, jo pērn tajā uzvarēja šīs valsts pārstāvis bārdainais transvestīts Končita Vursta.

Konkursa fināls notiks sestdien. Tajā labi panākumi tiek prognozēti Krievijas pārstāvei Poļinai Gagarinai.

Ja Gagarina uzvarēs, konkurss nākamgad notiks Krievijā «ar visām tām bārdainajām sieviešu dziedātājām», brīdināja patriarhs Kirils, norādot, ka šādi tiek atbalstītas vērtības, kas ir pretīgas krievu kultūrai un dvēselei.

Kirils aicinājis izvēlēties alternatīvu, paužot atbalstu «šūpļa dziesmām un patriotiskām un garīgām dziesmām».

«Mums nepieciešams pašiem savs konkurss, lai atbalstītu mūsu kultūru, tostarp tos, kas to parāda visai pasaulei,»

sacīja patriarhs.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina valdīšanas laikā Krievijas pareizticīgo baznīca ir kļuvusi par spēcīgu balsi politikā.

Kad Vursta pērn uzvarēja Eirovīzijā, Krievijas amatpersonu un slavenību vidū pieauga pret homoseksuāļiem vērsts noskaņojums, lai gan konkursa balsojumā Krievijā daudzi balsoja par Vurstu.

Krievijas pareizticīgo baznīca toreiz nosodīja Vurstas uzvaru, sakot, ka tas ir grēks.

Gagarina šonedēļ sūdzējās par apvainojumiem internetā pēc tam, kad viņa vietnē «Instagram» publiskoja video, kurā redzams, kā viņa nobučo Vurstu uz vaiga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu