Eirovīzija ievieš «skaņas slāpētājus», lai pasargātu Krieviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkotāji šogad ieviesuši īpašu «pretizsvilpšanas» tehnoloģiju, lai nomāktu iespējamo neapmierinātības izrādīšanu Krievijas uzstāšanās laikā, vēsta digitālo tehnoloģiju vietne «Mashable».

Pagājušajā gadā Eirovīzijā tika izsvilptas Krievijas pārstāves māsas Tolmačovas, tādējādi protestējot pret Krievijas politiku un lomu notikumos Ukrainā. Lai arī dažkārt Eirovīzijā piedalās dziesmas ar politisku zemtekstu, dalībnieku izsvilpšana to pārstāvētās valsts politikas dēļ ir reta parādība.

Lai novērstu līdzīgu reakciju šī gada konkursā, Eirovīzijas producenti ieviesuši «skaņas slāpētājus», kas vajadzības gadījumā apslāpēs no skatītāju sēdvietām nākošo troksni.

Sestdienas finālā Krieviju pārstāvēs Poļina Gagarina ar dziesmu «A Million Voices».

«Mums bija kauns, ka tas notika pagājušogad. Tas noteikti nebija konkursa garā,» laikrakstam «The Moscow Times» atzina Eirovīzijas komunikācijas koordinators. «Mēs vēlamies būvēt tiltus, kā jau tas pateikts konkursa moto.»

Gagarina norādījusi, ka ūjināšanu un svilpšanu tik un tā nedzirdēšot, jo viņai katrā ausī būšot pa radioaustiņai. «Parasti es uzstāšanās laikā izmantoju tikai vienu radioaustiņu, lai varu dzirdēt klausītājus un sajust atmosfēru,» viņa teica, piebilstot, ka Eirovīzijas rīkotāji pieprasot valkāt divas uzreiz.

Eirovīzijas fināls norisināsies sestdien, 23. maijā, plkst.20 pēc vietējā laika (plkst.22 pēc Latvijas laika). Latviju pārstāvēs dziedātāja Aminata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu