«Mīlestības injekcija» Eirovīzijas finālā sasniedz 6.vietu. Uzvar Zviedrija!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Sestdienas vakarā Vīnē notika Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kurā par uzvaru cīnījās arī Latvijas pārstāve Aminata Savadogo. Mūsu dziedātāja startēja lieliski un pelnīti ieguva 6. vietu. Pēc ilgāka pārtraukuma Latvija cīnījās par augstām vietām, un no Īrijas, Sanmarino un Lietuvas (Lietuva Krievijai neiedeva nevienu punktu) pat saņēma 12 punktus. Bet par uzvarētāju tika atzīta Zviedrijas dziesma «Heroes», kuru izpildīja Monss Pēters Alberts Sālens Selmerlēvs.

Foto: Ekrānuzņēmums

Aminata uzstājās ar 19. kārtas numuru, izpildot pašas sacerētu dziesmu «Love Injected» («Mīlestības injekcija»).

Finālā Latvijas pārstāve sacentās ar mūziķiem no Slovēnijas, Francijas, Izraēlas, Igaunijas, Anglijas, Armēnijas, Lietuvas, Serbijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Kipras, Austrālijas, Beļģijas, Austrijas, Grieķijas, Melnkalnes, Vācijas, Polijas, Rumānijas, Spānijas, Ungārijas, Gruzijas, Azerbaidžānas, Krievijas, Albānijas un Itālijas.

Latvijas delegācija un Aminata uz Vīni devās jau pirms nedēļas, lai piedalītos saspringtajā mēģinājumu un gatavošanās procesā. Jau kopš pirmā mēģinājuma Aminata nokļuva ārvalstu mediju uzmanības lokā un saņēma atzinību gan no mūzikas ekspertu, gan Eirovīzijas organizatoru puses.

Jau ziņots, ka Aminata iekļuvusi Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā. Pēdējos gados Latvijas mūziķiem Eirovīzijas fināls bija gājis secen, taču Aminatai izdevās pielikt punktu šai neveiksmju sērijai.

Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad norisinās jau 60. reizi. Latvijai tajā uzvaru ir atnesusi dziedātāja Marija Naumova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu