Garfunkels: Pols Saimons ir briesmonis ar Napoleona kompleksu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu mūziķis Ārts Garfunkels nesenā intervijā nodēvējis savu bijušo grupas biedru Polu Saimonu par «briesmoni» ar Napoleona kompleksu.

Garfunkels intervijā britu laikrakstam «The Sunday Telegraph» stāstīja par lēmumu aiziet no folkroka dueta «Simon & Garfunkel» pēc tā veiksmīgākā albuma «Bridge Over Troubled Water» iznākšanas 1970. gadā. «Manā dzīvē tas bija savāds posms - slavas virsotnē aiziet no «Simon & Garfunkel» un strādāt par matemātikas skolotāju. Es izskaidroju skolēniem jaunu tēmu un noprasīju, vai kādam ir jautājumi. Man pajautāja, kādi bija «bītli»,» viņš atceras.

Garfunkels sacīja, ka esot sadraudzējies ar Saimonu tikai tāpēc, ka viņam vīrieša esot bijis žēl īsā auguma dēļ. «Šis kompensācijas žests izveidoja briesmoni,» teica Garfunkels.

Uz intervētāja jautājumu, vai bijušajam grupas biedram esot Napoleona komplekss, Garfunkels atbildēja: «Man šķiet, ka jums taisnība. Es teiktu, ka jā.»

Garfunkels sacīja, ka viņa attiecības ar Saimonu esot līdzinājušās grupas «The Beatles» dalībnieku Džordža Harisona un Pola Makartnija attiecībām. «Džordžs pienāca pie manis kādā ballītē un teica, ka viņa Pols viņam esot tas pats, kas man manējais Pols. Viņš gribēja teikt, ka psiholoģiski viņiem uz mums ir līdzīga ietekme,» skaidro dziedātājs. «Poli mūs nostūma malā. Manuprāt, Džordžam šķita, ka Pols viņu apspiež un ka līdzīgi ir man ar Polu. Patiesība ir tāda, ka Makartnijs bija fantastisks mūziķis, kurš deva grupai enerģiju, taču viņš arī piesavinājās lielu daļu slavas.»

Pols Saimons un Stings
Pols Saimons un Stings Foto: AP/Scanpix

Par spīti kritiskajiem komentāriem, Garfunkels labprāt sarīkotu vēl vienu atkalapvienošanos ar Saimonu.

«Vai es došos vēl vienā turnejā ar Polu? Tas ir diezgan iespējams. Kāpēc gan ne?» viņš teica.

Pēdējā «Simon & Garfunkel» apvienošanās turneja bija 2010. gadā.

Saimons šogad iekļuva Lielbritānijas albumu topa virsotnē pirmoreiz 25 gadu laikā. Viņa labāko hitu izlase «The Ultimate Collection» aprīlī ieguva pirmo vietu Lielbritānijas topā. Iepriekš tas izdevās viņa 1990. gada albumam «The Rhythm Of The Saints».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu