Latvijā atgriezīsies romantiskais pianists Ričards Klaidermans

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, 13. jūlijā plkst. 19.30 notiks franču pianista Ričarda Klaidermana (Richard Clayderman, dzimis Philippe Pagès) koncerts. Kā informē koncerta organizatori, pianists uzstāsies kopā ar Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem. Koncerta programmā izskanēs gan jau pazīstami Klaidermana skaņdarbi un pasaules klasika, gan pavisam jauni, īpaši stīgu instrumentiem veidoti aranžējumi.

2015. gadā Klaidermans dodas pasaules koncertturnejā, lielāko tā daļu veltot koncertēšanai Āzijā. Latvija ir viena no retajām valstīm Eiropā, kur šovasar varēs baudīt pianista uzstāšanos.

Klaidermans uzstājies uz vienas skatuves ar Londonas, Tokijas, Austrijas un Honkongas simfoniskajiem orķestriem. Tagad arī Liepājas orķestra mūziķiem radusies iespēja kopīgai sadarbībai ar pianistu un aranžētāju, kurš iekarojis daudzu klausītāju sirdis visā pasaulē. «Sadarbībā ar mūsu orķestra stīgu mūziķu grupu esam sagatavojuši emocionāli piesātinātu un jaudīgu muzikālo programmu. Lai arī Klaidermana mūzika ir absolūti pašpietiekama, atlasot mūzikas skaņdarbus, izdevies rast kompozīciju, caur kuru tieši stīgu mūzikas instrumentu pavadījumā skaņdarbi iegūst īpašu izteiksmīgumu, dziļumu un reljefu,» stāstīja Liepājas Simfoniskā orķestra koncertmeistare Ilze Zariņa.

Klaidermans ir plaši pazīstams franču pianists un aranžētājs, kurš sacerējis mūziku arī filmām un mūzikliem. Viņš rada mūziku dažādām gaumēm - no klasikas līdz džezam, bet visvairāk pazīstams ar savām romantiskajām melodijām.

Pianista vārds minēts Ginesa rekordu grāmatā - karjeras laikā radījis vairāk nekā 1300 skaņdarbu, viņa īpašumā ir 167 zelta un 70 platīna albumi, tāpat viņš ir vairāk nekā 35 muzikālu apbalvojumu laureāts. Mūzikas kritiķi izteikušies, ka Klaidermans klaviermūzikas popularizēšanā ir darījis vairāk nekā jebkurš cits mūziķis kopš Baha.

Klaidermans Latvijā viesojies vairākas reizes.

Biļetes uz Klaidermana koncertu pieejamas «Biļešu servisa» un «Reklamarket» kasēs, kā arī degvielas uzpildes stacijās «Statoil» visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu