11 slavenas popzvaigznes - geji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/Scanpix, facebook.com/mikasounds

Šī nedēļa Latvijā paiet «Eiropraida» zīmē. Tās laikā Latvijā norisinās aptuveni 50 šim notikumam veltīti pasākumi, kulminējot ar 20. jūnijā notiekošo gājienu un sapulci «EuroPride 2015». Mūsdienās arvien drošāk sabiedrībā pazīstami cilvēki atklāti runā par savu seksuālo orientāciju, taču parasti pirmajās rindās bijuši mākslas un kultūras pasaules cilvēki. «No skapja» pēdējos gados iznākuši daudzi slaveni mūziķi, laužot stereotipus un iesīkstējušus priekšstatus. Lūk, desmit no redzamākajiem popmūziķiem.

 
Foto: facebook.com/mikasounds

Mika

Libānā dzimušais dziedātājs un dziesmu autors Mika 2012. gadā atklāja, ka ir gejs, pirms tam slēpjot savu seksuālo orientāciju. Jau kopš 2007. gada nerima baumas par Mikas orientāciju, taču tikai līdz ar albuma «The Origin Of Love» izdošanu, kurā vairākas dziesmas stāsta par attiecībām ar vīriešiem, Mika publiski atzina savu homoseksualitāti.

«Ja jūs man vaicājat, vai esmu gejs, es atbildu - jā. Vai šīs dziesmas ir par manām attiecībām ar vīriešiem? Es atbildu - jā. Un tikai ar mūzikas palīdzību es atradu spēku samierināties ar savu seksualitāti ārpus dziesmu vārdu nozīmes. Tā ir manas dzīves realitāte,» viņš atzinis intervijā žurnālam Instinct.

Mika 2010. gadā uzstājās Rīgā, bet 2013. gadā festivālā «LMT Summer Sound» Liepājā.

Foto: Itar-Tass/Scanpix
 
Foto: facebook.com/DarrenHayesOfficial

Darens Heizs (Savage Garden)

2006. gadā Austrālijas dueta «Savage Garden» solists Darens Heizs (Darren Hayes) izkliedēja visus šaubu mākoņus un atklāti paziņoja, ka ir gejs. Turklāt - precējies gejs. Savā interneta mājas lapā Darens rakstīja, ka ir laimīgi apprecējies ar savu draugu Ričardu Kalenu.

Laulību ceremonija notikusi Lielbritānijā, Londonā, kur kopš 2005. gada ir oficiāli atļautas viendzimuma laulības.

«Esmu laimīgs, ka dzīvoju tādā laikmetā, kur mūsu attiecības var tikt oficiāli reģistrētas. Es apsveicu britu valdību par šo lēmumu - likumīgi ļaut cilvēkam pašam brīvi izvēlēties,» komentēja Heizs.

Agrāk Heizs četrus gadus bija precējies ar sievieti - Kolbiju Teiloru (Colby Taylor), diemžēl viņu laulība izjuka 1999. gadā.

Foto: facebook.com/DarrenHayesOfficial
 
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Marks Almonds (Soft Cell)

Viens no britu sintpopa pionieriem, dueta «Soft Cell» dalībnieks Marks Almonds (Marc Almond) pasaules slavu ieguva ar hitu «Tainted Love». Viņš nekad nav īpaši slēpis to, ka ir gejs. Viņš kopā ar savu partneri dzīvo kopā jau ilgāk nekā 20 gadus.

Foto: facebook.com/MarcAlmondOfficial
 
Foto: facebook.com/MrHollyJohnson

Holijs Džonsons (Frankie Goes to Hollywood)

Holijs Džonsons ir astoņdesmitajos gados populārās grupas «Frankie Goes To Hollywood» solists, kurš pasauli satrieca ar dziesmu «Relax», kuru nepiedienīgā teksta dēļ (norādes uz homoseksualitāti) 1983. gadā atteicās spēlēt «BBC Radio 1».

1993. gadā Holijs Džonsons atklāja, ka ir HIV (cilvēku imūndeficīta vīruss) pozitīvs. Šobrīd glezno un turpina radīt mūziku.

Foto: facebook.com/MrHollyJohnson
 
Foto: facebook.com/officialjimmysomerville

Džimijs Somervils (Bronski Beat)

Džimija Somervila (Jimmy Somerville) trauksmaino falsetu plašāka pasaules publikas daļa iepazina 1984. gadā, kad geju himna - pophits «Smalltown Boy» uztraucās britu topa virsotnē. Dziesmas klipa galvenais varonis (pats Somervils) bēg no neiecietīgās mazpilsētas uz Londonu, kas ir draudzīgāka vieta gejiem un lezbietēm.

Foto: facebook.com/officialjimmysomerville
 
Foto: andybell.com/ Adam Bouska

Endijs Bels (Erasure)

Grupas «Erasure» solists Endijs Bels (Andy Bell) atzina, ka ir gejs, 1986. gadā intervijā žurnālam «Melody Maker».

1998. gadā, kad viņš slimoja ar pneimoniju, konstatēts, ka Bels ir HIV nēsātājs. «Tas, ka esi HIV nēsātājs, nenozīmē, ka tev ir AIDS. Mani plāni var būt tādi paši kā jebkuram citam, tāpēc panikai nav iemesla,» viņš toreiz sacīja presē.

Foto: andybell.com/ Steve Double
 
Foto: AP/ScanPix

Rikijs Mārtins

Faktu, ka Rikijs Mārtins (Ricky Martin) ir homoseksuāls, viņš atklāja 2010. gadā savā oficiālajā mājaslapā divās valodās, publicējot paziņojumu spāņu un angļu valodā. «Ar lepnumu atzīstu, ka esmu laimīgs homoseksuāls vīrietis. Esmu ļoti laimīgs būt tas, kas esmu. Šodien ir mana diena, mans laiks un mans brīdis,» rakstīja Mārtins.

Uz šo soli dziedātāju pamudinājuši viņa rakstītie memuāri un domas par saviem diviem dēliem. Atgādinām, ka 2008. gadā Mārtins kļuva par divu zēnu tēvu - viņa dvīņus pasaulē laidusi surogātmāte.

«Šie klusēšanas un nolieguma gadi ir padarījuši mani stiprāku,» viņš rakstīja. «Tie man atgādināja, ka pieņemšanai ir jānāk no iekšienes, no sirds. Kas notiks tālāk? Tam nav nozīmes. Es varu tikai fokusēt uzmanību uz šo brīdi. Rakstot šo vēstuli, es speru platu soli tuvāk savai iekšējai harmonijai, iekšējam mieram.»

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Nīls Tenants (Pet Shop Boys)

1994. gadā britu sintdueta Pet Shop Boys dalībnieks Nīls Tenants (Neil Tennant) intervijā britu geju žurnālam Attitude, runājot par grupas ieguldījumu geju kultūrā, negaidīti paziņoja: «Gribu teikt, ka esmu gejs un esmu sacerējis dziesmas no šāda skatpunkta.»

«Sekss nav brīvā laika pavadīšanas veids, hobijs vai sports. Es guļu tikai ar tiem, pret kuriem man ir ļoti spēcīgas jūtas,» viņš izteicies.

Foto: Itar-Tass/Scanpix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

Džordžs Maikls

Britu dziedātājs, savulaik meiteņu mīlulis popmūzikas duetā «Wham» Džordžs Maikls (George Michael) ir viens no tiem, kuram «iznākšana no skapja» diezgan pabojājusi popularitāti. 1998. gadā divu Grammy balvu ieguvēju aizturēja sabiedriskajā tualetē par seksuālu uzmākšanos jaunam vīrietim, kurš izrādījās civilās drēbēs tērpies policists. Tas arī pamudināja Maiklu uz daudziem šokējošo atzīšanos savā seksuālajā orientācijā.

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

Bojs Džordžs

Skandalozais britu mūziķis, grupas «Culture Club» līderis Bojs Džordžs (Boy George) bija viens no redzamākajiem astoņdesmito gadu androgīniem. Kaut arī viņš tieši neatzina, ka ir gejs, vēlāk dokumentālajā filmā «The Madness of Boy George» (2006) viņš atklāti stāsta par savām homoseksuālajām attiecībām ar citiem mūziķiem, tajā skaitā «Culture Club» bundzinieku Džonu Mosu.

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

Sems Smits

Sems Smits ir viens no šā brīža redzamākajiem popmūzikas gejiem. Par savu orientāciju viņš atklāti dziedāja komerciāli veiksmīgajā debijas albumā «In the Lonely Hour».

2014. gadā izdevumam «The FADER» viņš sniedzis atklātu interviju, kurā pastāstījis par attiecībām ar savu bijušo mīļāko, un atzinis, ka ir homoseksuāls.

«Man nav bijušas nopietnas attiecības, pirms pagājušogad iemīlējos,» viņš stāsta. «Pirms tam, protams, bijušas attiecības, taču tajās neesmu saņēmis pretmīlu. Jaunais albums ir par puisi, kurā iemīlējos pagājušogad, taču viņš mani nemīlēja. Šķiet, esmu šo drāmu pārvarējis, taču uz brīdi biju ļoti lielā depresijā.»

Smits vairākkārt ir atzinis, ka ir liels nelaiķes Eimijas Vainhausas (Amy Winehouse) fans, un uzsver, ka jūtas labāk, kad publiski neslēpj savu seksualitāti.

«Jūtos savā ādā, un mana dzīve ir šajā ziņā fantastiska,» viņš saka. «Esmu laimīgs, taču šajā ierakstā vēlējos izlikt savas jūtas pret šo pusi un nepaturēt sevī. Vēlos, lai cilvēki zina, par ko dziedu.»

Foto: AP/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu