Jūlija sākumā Igaunijā gaidāms festivāls «Schilling»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 4. jūlijā, Igaunijas mazpilsētā Kilingi-Nemme netālu no robežas ar Latviju gaidāms jau devītais neatkarīgās jeb indie mūzikas festivāls «Schilling». Šogad festivālā «Schilling» uz skatuves kāps apmēram ducis lielisku un rūpīgi izvēlētu grupu. Kā katru gadu, papildus mūzikai tiks piedāvāti gardi ēdieni un dzērieni. Organizatori sola parūpēties par to, lai arī līdzi paņemtie bērni vakarā justos noguruši, bet laimīgi.

Festivālā koncertus sniegs gan starptautiski pazīstami, gan arī vietējie mākslinieki, kas pārstāv dažādus mūzikas stilus, sākot ar elektronisko mūziku un neatkarīgo popmūziku un beidzot ar progresīvo rokmūziku. No starptautisku atzinību guvušajām grupām festivālā «Schilling» varēs redzēt psihedēliskās popmūzikas duetu «Peaking Lights» no ASV, vienu no Dānijas pēdējo gadu labākajām tumšā elektropopa grupām «Rangleklods», kā arī daudz slavēto Zviedrijas indie-pop grupu «Simian Ghost».

«Peaking Lights»
«Peaking Lights» Foto: Publicitātes foto

Somiju festivālā pārstāvēs instrumentālā hypnorock pārstāvis «Siinai» un melodiskā trokšņu popa grupa «Mumrunner». No Krievijas «Schilling» gaidāmi slavenais Sanktpēterburgas ansamblis «D-Pulse» un Jekaterinburgas viena dalībnieka projekts «Polly». Abi iepriekš minētie dalībnieki darbojas salīdzinoši gaišākas elektroniskās mūzikas žanros. Igauniju festivālā pārstāvēs daudzu iemīļotais «Vaiko Eplik» ar savu grupu «Eliit», straujā elektropopa pārstāvis «Würffel», liegā ‘prog-rock’ estētikā muzicējošā Tallinas grupa «Micucu» un pavisam jaunais sapņainās popmūzikas kolektīvs «She Bit Her Lip» no Tartu. Uz speciāli izveidotas «C skatuves» uzstāsies psihedēliskā ‘punk’ grupa «Chungin & St Cheatersburg».

Festivāls vārtus vērs sestdien, 4. jūlijā, plkst. 14:00. Pirmā ansambļa uzstāšanās gaidāma plkst. 15:00, festivālam noslēdzoties plkst. 3:00 naktī ar pēdējā ansambļa uzstāšanos.

Biļetes uz festivālu «Schilling» nopērkamas «Biļešu servisa» tirdzniecības tīklā, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena iepriekšpārdošanā līdz 3. jūlijam ir 30.00 €, bet pasākuma dienā un pie ieejas festivālā tās maksās 35.00 €. Bērniem vecumā līdz 16 gadiem (ieskaitot), pensionāriem un invalīdiem ieeja festivālā ir par brīvu (uzrādot atbilstošu dokumentu).

«MTÜ Huumus» un «Kohviradio.com» organizētais festivāls «Schilling» ir viens no Igaunijas iemīļotākajiem un savdabīgākajiem mazajiem festivāliem. Gadu gaitā uz «Schilling» skatuvēm ir uzstājušies daudzi vairāk vai mazāk pazīstami ‘indie’ mūziķi, ‘folk’, ‘pop’ un elektroniskās mūzikas pārstāvji, tostarp arī tādi pasaulē zināmi mākslinieki kā «Merchandise» (ASV), «Prince Rama» (ASV), «Light Asylum» (ASV), Kimya Dawson (ASV), Sean Nicholas Savage (Kanāda), Sam Amidon (ASV), Darren Hanlon (Austrālija), «The Mary Onettes» (Zviedrija) un citi.

Nokļūšana festivālā

Kilingi-Nemmē un festivālā «Schilling» iespējams nokļūt, braucot ar autobusu no Rīgas uz Pērnavu, bet tālāk – ar pārsēšanos uz Kilingi-Nemme pilsētiņu. Autobusu kursēšanas grafikus var apskatīt šeit:

www.tpilet.ee

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu