Dalailama Glastonberijā aicina tiekties pēc laimes un miera

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tibetas budistu garīgais līderis Dalailama svētdien Glastonberijas mūzikas festivālā aicinājis cilvēkus tiekties pēc laimes un miera. Dalailama aicināja nodrošināt «holistiskāku izglītību» mācību iestādēs, sākot no bērnudārziem un beidzot ar augstskolām, jo bērniem būtu jāieaudzina vēlme rūpēties un vairot mīlestību.

«Ikvienam ir tiesības sasniegt laimīgu dzīvi,» sacīja Dalailama, uzrunājot simtiem cilvēku, kas, neskatoties uz spēcīgo lietu, bija sapulcējušies nostāk no lielākajām skatuvēm, lai klātienē redzētu Dalailamu un uzklausītu viņa teikto.

Tibetas budistu garīgais līderis atzinīgi novērtēja prieku, ko izstaro festivāla apmeklētāji, un pats tika uzņemts ar dziesmu «Happy Birthday», ko pūlis nodziedāja par godu viņa gaidāmajai 80. dzimšanas dienai.

Dalailama mudināja klausītājus nopietni padomāt par to, kā radīt laimīgu pasauli un laimīgu 21. gadsimtu, piebilstot, ka tā viņam būtu pati lielākā dāvana.

Dalailama pauda sarūgtinājumu par vardarbību Sīrijā, Irākā, Nigērijā un citviet pasaulē, norādot, ka to radījuši paši cilvēki.

Viņš sacīja, ka cilvēka nāve no otra cilvēka rokas ir pats ļaunākais, kas var būt, un pauda bažas, ka lielākās pasaules reliģiskās tradīcijas, kas būtībā ir mīlestības, piedošanas un tolerances avots, tagad kļūst par avotu vardarbībai.

Glastonberijas mūzikas festivāls sākās 26. jūnijā un noslēgsies svētdien.

Galvenie izpildītāji festivālā, uz kuru nopirkti apmēram 135 000 biļešu, ir grupas «Florence and the Machine» un «The Who», kā arī amerikāņu reperis Kanje Vests.

Piedalās arī tādi mūziķi kā «The Chemical Brothers», Laionels Ričijs, «Alt-J», Petija Smita, «Motorhead», «Belle&Sebastian», «Death Cab for Cutie», «The Vaccines», «Super Furry Animals», «Clean Bandit» un «Enter Shikari».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu