Iznīcināti Eimijas Vainhausas nepabeigtie ieraksti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ierakstu kompānijas «Universal Music UK» priekšsēdētājs Deivids Džozefs apgalvo, ka esot iznīcinājis visus dziedātājas Eimijas Vainhausas nepabeigtos ierakstus, lai novērstu pēcnāves albumu izdošanu. Džozefs aizstāvējis savu rīcību, jo tā esot «morāla lieta». «Kamēr esmu pie teikšanas, neviens nevarēs paņemt melodiju vai vokālu. Tagad tas nevarēs notikt arī tādā gadījumā, ja manā vietā būs kāds cits,» viņš skaidroja mūzikas žurnālam «Billboard».

Vainhausa nomira 2011. gadā no saindēšanās ar alkoholu. Tajā pašā gadā iznāca albums «Lioness: Hidden Treasures,» kas varētu palikt pēdējais Vainhausas ieraksts.

Tas saņēma viduvējas atsauksmes no mūzikas kritiķiem. Mūzikas žurnāls NME nodēvēja dziesmu «Like Smoke» par «visai maznozīmīgu papildinājumu Vainhausas atstātajam mantojumam».

Šogad iznāca režisora Asifa Kapadijas dokumentālā filma «Amy». Tās galvenais producents bija Džozefs. Viņš norādīja, ka Vainhausa ASV neesot baudījusi tādu pašu slavenības statusu kā dzimtajā Lielbritānijā.

«Viņa nepavadīja ASV pietiekami daudz laika, lai cilvēki viņu iepazītu. Viņi domāja, ka viņa ir piedzērusies un nevīžīga,» teica Džozefs. «Daži jautāja, vai mēs taisāmies veidot filmu par narkomāni. Viņi pat nezināja, ka Eimija sacerējusi savu dziesmu vārdus.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu