Mūzikas straumēšana šogad sasniegusi rekordaugstu līmeni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūzikas straumēšanas apjoms šī gada pirmajā pusē Lielbritānijā pieaudzis par 80%, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā, bet ASV - par vairāk nekā 92%. Britu skaņu ierakstu industrijas (BPI) dati liecina, ka šī gada pirmajos sešos mēnešos tikuši straumēti 11,5 miljardi skaņdarbu. Salīdzinājumam - visa pagājušā gada laikā Lielbritānijā tika straumēti 14,8 miljardi dziesmu.

Visvairāk straumētā dziesma Lielbritānijā šogad ir mūziķu Marka Ronsona un Bruno Marsa dziesma «Uptown Funk». Fani to klausījušies 45 miljonus reižu.

Kompānijas «Nielsen» jaunākie dati liecina, ka ASV 2015. gada pirmajā pusē straumēti 135 miljardi skaņdarbu, kas ir par 92,4% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos.

«Miljoniem mājsaimniecību izbauda iespēju nekavējoties atskaņot jebkuru dziesmu, ko vien vēlas,» norāda BPI vadītājs Džefs Teilors. «Klausītāji var piekļūt jaunai mūzikai un par klasiku kļuvušiem albumiem jebkurā vietā savā mājā un no jebkuras ierīces.»

Izrādās, ka straumēšanas popularitāte veicinājusi arī kompaktdisku un skaņuplašu pārdošanu. «Daudzi fani no jauna atklājuši daudz lēnāko tempu, kādā tiek kolekcionēti mūzikas ieraksti CD un vinila skaņuplates formātā,» piebilda Teilors.

Kā jau ziņots, jūnijā klajā nāca jaunākais mūzikas straumēšanas pakalpojums «Apple Music».

Tā lielākie konkurenti ir «Spotify,» «Deezer» un «Tidal».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu