Rīgā uzstāsies dāņu grupa «Efterklang» ar jauno projektu «LIIMA»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svinot Dānijas Kultūras institūta Latvijā, Igaunijā un Lietuvā 25 gadu jubileju, 18. augustā mūzikas namā «Daile» savu jaunāko projektu «LIIMA» prezentēs dāņu grupa «Efterklang». Par to informē nepieradinātās mūzikas biedrībā «Skaņu mežs».

«Efterklang» ir 2000. gadā dibināta indīroka grupa no Dānijas. Tās daiļrade ir ieņēmusi dažādas formas, ieskaitot elektroniku, eksperimentālo popmūziku, laikmetīgo kompozīciju un skaņu celiņus filmām.

«Efterklang» mūziku izdod prestižā britu izdevniecība «4AD», un ansambļa ceturtais albums «Piramida» ne tikai sasniedza komerciālus panākumus - tas ir astotais pārdotākais 2012. gada albums Dānijā, turklāt tas iekļuvis vienā no «Billboard» pārdotāko ierakstu topiem -, bet arī izpelnījās kritiķu atzinību.

Lai gan «Efterklang» sastāvā ir trīs mūziķi - Kaspers Klauzens, Madss Kristians Brauers un Rasmuss Stolbergs -, koncertos šo trijotni vienmēr papildinājis viesmūziķu klāsts, un pēdējā pusotra gada laikā kā viesis grupai allaž pievienojies somu perkusionists Tatu Renke. Viņa muzikālais ieguldījums pakāpeniski ietekmējis grupas skanējumu, kā rezultātā arī tapis jaunais «Efterklang» projekts «LIIMA».

«LIIMA» tiek raksturots kā «Efterklang» sadarbības projekts ar Renki un tas iezīmē periodu, kurā «Efterklang» tiecas pārvērtēt un mainīt savu skanējumu.

«LIIMA» koncertu muzikālais materiāls tapis vairākās rezidencēs - daļa materiāla tikusi ierakstīta divās nedēļās, ko grupa pavadīja Somijā, savukārt vēl piecas dziesmas tikušas uzrakstītas Berlīnes studijā «Vox-Ton». Toties šī gada janvārī «LIIMA» nedēļu uzturējās Istambulā, kur sacerēja noslēdzošo daļu muzikālā materiāla. Tapusī mūzika tiks atskaņota arī Rīgā.

Koncerts sāksies plkst.20. Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs, kā arī interneta vietnē «www.bilesuserviss.lv».

«LIIMA» uzstāšanās mūzikas namā «Daile» ir daļa no Dānijas Kultūras institūta Latvijā 25.jubilejas svinībām. To laikā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tiks prezentētas arī latviešu mākslinieka Voldemāra Johansona un dāņu mākslinieka Kristiana Skjoda skaņu instalācijas.

Koncertu rīko Dānijas Kultūras institūts Latvijā sadarbībā ar nepieradinātās mūzikas biedrību «Skaņu mežs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu