Reperis «50 Cent» kļuvis par «pieckapeiku» - pieteicis bankrotu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

13. jūlijā reperis «50 Cent» (īstajā vārdā Kērtiss Džeksons) Konektikutas tiesā iesniedza maksātnespējas pieteikumu, jo viņa parāds ir sasniedzis vairāk nekā 30 miljonus dolāru. Tādējādi viņš lūdz aizsardzību pret kreditoriem.

Šāds lēmums pieņemts vien dažas dienas pēc tam, kad tiesa uzdeva «50 Cent» samaksāt kompensāciju (piecu miljonu ASV dolāru (4,47 miljonu eiro)) par seksa video nopludināšanu internetā.

2008. gadā uzņemtajā videoierakstā redzama Lastonija Levistone (Lastonia Leviston), kas iesniedza prasību Ņujorkas tiesā par video publicēšanu bez viņas piekrišanas. Videoieraksts «50 Cent» rīcībā nonāca 2009. gadā, kad viņam bija nesaskaņas ar konkurējošu reperi Riku Rosu (Rick Ross), kuram tolaik bija attiecības ar Levistoni. Ierakstu «50 Cent» nodevis Levistones bijušais draugs Moriss Merijs, kurš arī redzams videoierakstā.

«50 Cent» seksa video papildinājis ar aizskarošiem komentāriem un ievietojis internetā, kur tas plaši skatīts.

Levistone tiesā pieprasīja 20 miljonu dolāru kompensāciju no repera par videoieraksta publiskošanu bez viņas piekrišanas un par nodarīto morālo kaitējumu.

Ņujorkas zvērināto tiesa nolēma, ka «50 Cent» cietušajai jāizmaksā piecu miljonu ASV dolāru kompensācija. Zvērinātie turpina apspriesties, vai reperim piespriežams arī sods.

Reperis savā pieteikumā norāda, ka tādā veidā vēlas pasargāt savus īpašumus, sekojot citu uzņēmēju piemēram.

«Es rīkojos piesardzības vadīts, tāpat kā šajā situācijā rīkotos jebkurš cits uzņēmējs. «Walt Disney» savulaik ir pieteicis bankrotu. Donalds Tramps ir pieteicis bankrotu. Tas nozīmē, ka tu reorganizē savas finanses, bet tas neļauj progresēt lietām, kuru progresu tu nevēlies,» teikts repera paziņojumā.

Iesniegumā reperis norāda, ka viņa aktīvi un saistības sniedzas 10-50 miljonu ASV dolāru apmērā.

Pēc «Forbes» aplēsēm, «50 Cent» bagātības sniedzas 155 miljonu ASV dolāru apmērā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu