Hiphops atzīts par visklausītāko mūzikas žanru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Straumēšanas pakalpojuma «Spotify» programma «musical map of the world» (muzikālās pasaules karte) analizējusi 20 miljardus ierakstu no 1000 dažādām pasaules pilsētām un noskaidrojusi, ka hiphops ir visklausītākais mūzikas žanrs. Programma atjaunina informāciju divreiz mēnesī, un lietotāji var uzspiest uz pilsētas, kurā parādīsies reģionam specifiskās dziesmas, kuras savukārt citur īpaši daudz neklausās.

Piemēram, Londonā visklausītākie mākslinieki ir dziedātājs «Jamie xx», reperis «JME» un grupa «Slaves», savukārt Edinburgā populāri mūziķi ir «King Creosote», «The View» un «Twin Atlantic».

Hiphops ir visizplatītākais mūzikas žanrs, tas parādās visvairāk atskaņošanas sarakstos dažādās pilsētās, salīdzinot ar visiem citiem mūzikas žanriem.

Pagājušomēnes «Spotify» paziņoja, ka viņu piedāvātos pakalpojumus izmanto 75 miljoni aktīvo lietotāju, no kuriem maksājoši abonenti ir 20 miljoni.

Maksājošo cilvēku skaits kopš 2014.gada maija ir dubultojies, tad tas bija 40 miljoni aktīvo lietotāju un 10 miljoni maksājošu abonentu. Pēdējā gada laikā katras trīs sekundes kāds cilvēks abonē pakalpojumu, preses relīzē paziņoja «Spotify».

«Spotify» paziņojis, ka kopš tā dibināšanas 2008. gadā līdz šim samaksājis vairāk nekā trīs miljardus ASV dolāru (apmēram 2,7 miljardus eiro) autoratlīdzībās, no kuriem 300 miljoni ASV dolāru (apmēram 270 miljoni eiro) ir izmaksāti šī gada pirmajos trīs mēnešos vien.

Mūzikas straumēšanas pakalpojuma sniedzējs arī apgalvo, ka, pieaugot abonētāju skaitam, pieaugs arī autoratlīdzību summa, ko saņem mūziķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu