«Bloc Party» varētu atgriezties ar mainītu sastāvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/blocpartyofficial

Britu rokgrupa «Bloc Party» varētu atgriezties ar mainītu sastāvu, paziņojis grupas līderis Kele Okereke.

No grupas oriģinālā četru mūziķu sastāva atlikuši divi - Okereke un ģitārists Rasels Lisaks. 2013.gadā grupu pameta bundzinieks Mets Tongs, kuru pēdējos koncertos aizstāja «Hot Chip» bundziniece Sāra Džounsa, bet šā gada martā par aiziešanu no «Bloc Party» tviterī paziņoja basists Gordons Moukss.

Intervijā Austrālijas žurnālistiem Okereke pavēstīja, ka grupai piesaistīti jauni mūziķi un notiek darbs pie piektā albuma.

«Mēs esam grupa. Es nezinu, kādā formā grupa būs, es nezinu, vai es drīkstu par to tagad runāt, jo vēl tiek strādāts pie galīgā varianta. Mēs esam grupa. Mēs esam labāki nekā jebkad iepriekš, tāpēc es esmu ļoti priecīgs,» stāstīja Okereke.

Topošo ierakstu mūziķis raksturojis kā «vismaigāko mūziku, kāda mums jebkad bijusi. Tas izklausās lieliski, ja es tā pats varu teikt».

«Bloc Party» pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās 2012.gadā ar savu ceturto albumu «Four», par prieku faniem un kritiķiem ar sākotnējo ģitārroka skanējumu. Pēc koncertturnejas 2013.gadā «Block Party» atkal paziņoja par pajukšanu.

Grupa 2009.gadā paziņoja par pārtraukumu savā darbībā, lai ļautu Okerekem netraucēti strādāt pie soloalbuma «The Boxer», kas iznāca 2010.gadā.

Trešais «Bloc Party» albums «Intimacy» iznāca 2008.gadā, grupai attālinoties no tradicionālā rokmūzikas skanējuma un izmantojot elektroniskās mūzikas elementus.

2005.gadā iznākušais «Bloc Party» debijas albums «Silent Alarm» izpelnījās jūsmīgas kritiķu atsauksmes, platīna ieraksta statusu un vairumu balvu, tostarp NME 2005.gada labākā albuma statusu.

Augsti tiek vērtēts arī 2007.gadā iznākušais grupas otrais albums «A Weekend in the City», kas pārdots vairāk nekā vienā miljonā eksemplāru.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu