Bena Frosta koncerts Ventspilī jau nedēļas beigās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šīs nedēļas nogalē, 8. augustā, Ventspilī, teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē koncertēs Islandē dzīvojošais austrāliešu elektroniskās mūzikas mākslinieks Bens Frosts (Ben Frost), kā arī latviešu elektroniskās mūzikas eklektiķis «Oyaarss».

Koncerta apmeklētājiem jāņem vērā, ka

  • koncerta lielākajā daļā mākslinieks izmantos īpaši pastiprinātas skaņas zemākās frekvences, kas nozīmē, ka priekšnesums klausītājiem būs fiziski jūtams un klātesošs;

  • koncertā tiks izmantotas straujas gaismas maiņas jeb stroboskopi;

  • koncerta lielākajā daļā tiks izmantota dūmu mašīna.

Ieeja apmeklētājiem uz sestdienas koncertu Ventspilī būs atvērta no plkst. 20:00, tā sākums plkst. 21:00.

Kā ziņots iepriekš, Bens Frosts ir elektroniskās mūzikas eksperimentators no Austrālijas, kurš nu par mājām sauc Islandes galvaspilsētu Reikjavīku. Viņa lielākoties instrumentālo mūziku pieņemts uzskatīt par minimālismā balstītu. Žurnāls «Wire» savulaik pat izmantojis salīdzinājumu «Arvo Perts Trenta Reznora aranžējumā», jūsmīgi recenzējot viņa 2007. gada albumu «Theory Of Machines», ar kuru Frosts kļuva pazīstams plašākā publikā. Ieraksts iezīmēja arī Frosta profesionālās «draudzības» sākumu ar mūziķi un producentu Valgīru Sigurdsonu (Valgeir Sigurðsson) un viņa Reikjavīkā dibināto izdevniecību «Bedroom Community», kas izdevusi viņa turpmākos ierakstus.Pagājušogad izdotais solo ieraksts «A U R O R A» un tam sekojošie koncerti ir vienlaikus solis tālāk mūsdienu elektroniskās mūzikas robežu pārbīdē un cieņas apliecinājums pirms gadiem jau uzņemtajam kursam pretim mūzikai kā fiziskai ķermeniskai pieredzei. Tam liecinieki varēs būt koncerta Ventspilī apmeklētāji, kad 8. augustā ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs tur atgriezīsies Bens Frosts (2010. gadā viņš kopā ar Niko Mjūliju, Valgīru Sigurdsonu un Semu Emidonu t/n «Jūras vārti» koncertēja «Vaļu vērošanas» turnejas ietvaros).

«Oyaarss» turpretī ir elektroniskās mūzikas eklektiķis, kas veiksmīgi apvieno abrazīvus trokšņu ritmus un kristāldzidras «mikroskaņas» ar kinematogrāfiskām noskaņu ainavām, radot kompozīcijas, kurās izturēta niansēta konstruktīvā dinamika, un skaņu nokrāsās jūtamas dvesmas no, autora vārdiem, tautiskā romantisma.

Biļetes uz koncertu nopērkamas t/n «Jūras vārti» un visās «Biļešu servisa» kasēs, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv. To cena šobrīd – € 11.00. Koncerta dienā biļetes būs dārgākas.
Pārdošanā ierobežots skaits stāvvietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu