Reperim «Tyler, The Creator» aizliedz iebraukt Lielbritānijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu reperim «Tyler, The Creator» dziesmu vārdu dēļ tuvākos trīs līdz piecus gadus aizliegts iebraukt Lielbritānijā, mūziķis paziņojis sociālajos tīklos. Reperis pirmdien paziņoja par četru paredzēto koncertu atcelšanu. Viņš paskaidroja, ka «2009. gada dziesmu vārdu dēļ» viņam liegts ieceļot Lielbritānijā.

«Tyler, The Creator» menedžeris Kristians Klensijs sacīja, ka esot saņēmis vēstuli no Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas. «Vēstulē bija citēts teksts, ko viņš pirms sešiem vai septiņiem gadiem sarakstīja albumiem «Bastard» un «Goblin», kaut arī neko tādu viņš vairs nav rakstījis. Vēstulē teikts, ka viņa daiļrade «iedrošina vardarbību un neiecietību pret homoseksuāļiem», kā arī «kurina naidu ar izteikumiem, kuri aicina uz teroraktu pastrādāšanu»,» norāda Klensijs.

«Maigi izsakoties, esmu pārsteigts. Vai jūs varat iedomāties, ka jūs sauktu pie atbildības par 18 gadu vecumā sarunātām lietām?»

«Es neaizstāvu viņa vecos dziesmu tekstus. Godīgi sakot, man no tiem mati ceļas stāvus. Taču es viņu aizstāvu, jo zinu, kāds viņš patiesībā ir,» turpina menedžeris.

Šomēnes «Tyler, The Creator» atcēla Austrālijas koncertturneju, jo pret viņa dziesmu vārdiem protestēja feministu grupa. Reperis arī iepriekš saņēmis nopēlumu par homofobiskajiem un seksistiskajiem izteikumiem viņa dziesmās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu