«Disturbed» pievienojas «Metallica» un «Dave Matthews Band»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Čikāgas smagā roka apvienība «Disturbed», kura atgriezusies apritē ar jaunu albumu, iekarojusi ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topa 1. vietu, ziņo «billboard.com».

Grupas jaunākais albums «Immortalized» (Reprise/Warner Bros. Records), kas izdots pēc piecu gadu pauzes (2011. gadā grupa paziņoja par pārtraukumu savā darbībā), pirmajā nedēļā Amerikā pārdots 98 000 vienību, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

Šis ir grupas piektais numur viens. Arī četri iepriekšējie grupas albumi debitējuši 1. vietā. Ar šādiem panākumiem rokgrupu konkurencē var lepoties vien «Metallica» un «Dave Matthews Band». «Disturbed» iepriekšējais albums «Asylum» topa 1. vietā 2010. gadā debitēja ar 179 000 kopiju.

Līdz ar to jaunais amerikāņu katrīmūzikas spīdeklis Luks Braiens (Luke Bryan) noslīdējis uz 2. vietu ar plati «Kill the Lights», kas ir viņa piektais studijas ieraksts. 67 000 pārdotu vienību.

Dr.Dre nostalģijas un atmiņu pilnā plate par dzimto Komptonu (Kalifornijā) ar 61 000 vienību numur 3.

Kā radošais impulss šim albumam kalpoja režisora Gerija Greja (F. Gary Gray) filma «Straight Outta Compton», kas stāsta par Komptonas vēsturi un hiphopa apvienību - gangsterrepa (gangsta rap) aizsācējiem «N.W.A.» (Niggaz Wit Attitudes), kurā, tolaik būdams jauns, aktīvi darbojās arī Dre, īstajā vārdā Andrē Romels Jangs. Būtībā «Compton» kalpo kā skaņu celiņš šai filmai, kura uz lielajiem ekrāniem nonāks jau 15. augustā.

Arī «N.W.A.» 1988. gada albums «Straight Outta Compton» atguvis aktualitāti un pārdots 29 000 vienību, noslīdot gan no pagājušās nedēļas 4. vietas uz 9.

4. vietā amerikāņu kantri mūziķa Kipa Mūra (Kip Moore) 2. studijas albums «Wild Ones». Pārdotas 40 000 vienību.

Eda Šīrana «x», kas «Billboard 200» topā atrodas jau 61. nedēļu, pārdots 32 000 vienību. 5. vieta.

Dziedātājs Robs Tomass (Rob Thomas), kas savulaik pazīstams kā rokgrupas «Matchbox Twenty» solists, sev nodrošinājis trešo top10 albumu ar plati «The Great Unknown». 6. vieta un 31 000 vienību.

Teilores Sviftas dižpārdoklis «1989» numur 7.

Zviedru metālistu «Ghost» ar «Meliora» numur 8.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu