«The Pretenders» solistes izteikumi par izvarošanu izpelnās kritiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu rokmūziķe Krisija Hainda (Chrissie Hynde) nopelta par izteikumiem, ka sievietes provocējot izvarošanu ar savu ģērbšanos vai izturēšanos. «Ja nevēlaties izaicināt izvarotājus, nevalkājiet augstpapēžu kurpes, ar kurām nevarēsiet no viņa aizbēgt,» Hainda sacīja intervijā laikrakstam «The Sunday Times».

63 gadus vecā grupas «The Pretenders» soliste paziņoja, ka «pilnībā uzņemas atbildību» par 21 gada vecumā piedzīvoto seksuālo uzbrukumu. «Ja es staigāju apkārt vienā apakšveļā un piedzērusies, kā vaina vēl tā ir?» viņa norāda.

Nesen iznākušajā autobiogrāfijā «Reckless» Hainda apraksta, kā viņu jaunībā seksuāli izmantojuši Ohaio štata motociklistu bandas locekļi. Viņi solījuši aizvest jaunieti uz ballīti, taču tā vietā viņa attapusies pamestā mājā.

«Tehniski runājot, lai no kura leņķa uz to arī skatītos, tā bija mana vaina un es uzņemos pilnīgu atbildību,» teica dziedātāja, kura tolaik esot bijusi narkotiku reibumā.

«Ja es būtu bijusi ļoti konservatīvi ģērbusies un turētos savrup, tad tā būtu izvarotāja vaina,» spriedelē Hainda. «Taču ar skaļu un provokatīvu uzvedību tiek izaicināts kāds, kurš uz to ir spējīgs. Nedariet to! Tas taču ir tikai veselais saprāts.»

Labdarības organizācija nopeļ Haindas izteikumus

Taču Haindas izteikumus nopēlusi labdarības organizācija, kuras mērķis ir sniegt atbalstu no seksuālas vardarbības cietušiem cilvēkiem.

«Seksuālas vardarbības upuriem nedrīkst likt justies vainīgiem par briesmīgo noziegumu, kas pret tiem ir pastrādāts, neatkarīgi no apstākļiem, kas, iespējams, tos nostādīja bīstamā situācijā,» uzsver organizācijas «Victim Support» direktore Lūsija Heistingsa. «Viņiem nevajadzētu vainot sevi vai arī tikt vainotiem no kāda cita puses, ka nenovērsa uzbrukumu. Lielākoties viņi cietuši no agresīviem uzbrucējiem, kuri ir atbildīgi par savu rīcību.»

Haindas komentāri saniknojuši arī tvitera lietotājus.

«Dārgo Krisij, nekas neattaisno sievietes izvarošanu vai seksuālu uzbrukumu. Tā ir tikai un vienīgi uzbrucēja vaina. Ar mīlestību, vīrietis,» raksta kāds tvitera lietotājs vārdā Entonijs.

«Izvarotāji ir izvarotāji,»

norāda tvitera lietotāja Džila. «Viņiem vienalga, kā saģērbies upuris. Viņu impulss ir izvarot. Viņi ir izvarotāji, Krisij.»

«Krisijas Haindas kritizētāji palaiduši garām faktu, ka viņa pati ir upuris un uzveļ vainu sev. Godīgi sakot, man viņas ir ļoti žēl,» raksta Stefānija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu