Latvijā viesosies Gruzijas dziesmu un deju ansamblis «Salkhino»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23. oktobrī Rīgas Kongresu namā, 24. oktobrī Ventspils teātra namā «Jūras vārti» un 26. oktobrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē - uzstāsies Gruzijas dziesmu un deju ansamblis «Salkhino», informē koncertu organizatoru pārstāve Inese Keiša. Savā priekšnesumā grupa izdejo un izdzied stāstus no Gruzijas vēstures, kurus aizraujošākus padara krāšņi tērpi, dekorācijas, kā arī gaismu un skaņu saspēle.

Ansamblis dibināts 1993. gadā. Tas uzstājies visā pasaulē, kļuvis par vairāku festivālu laureātu un saņēmis daudz kritiķu uzslavu. «Daily Mirror» Austrālijā rakstījis, ka Gruzijas dejotāji burtiski lido uz skatuves. «Tā ir īsta vētra!» rakstījuši kritiķi. «Tas ir unikāls fenomens, kas kaut reizi dzīvē jāredz katram,» uzsvēris Francijas medijs «Le Figaro».

«Salkhino» mākslinieciskais vadītājs ir Šalva Papiašvili. Viņa radītā ansambļa unikalitāte slēpjas tā dalībnieku spējā ne vien dejot, izpildot sarežģītus akrobātikas elementus, bet vienlaikus izlocīt balsi tradicionālajos gruzīnu daudzbalsu dziedājumos.

Pusotru stundu garā koncerta laikā skatītāji iepazīsies ar visu Gruzijas reģionu kultūru. Ansamblis uzstāsies tautas folkloras ansambļa «Me Rusatveli» pavadījumā.

Pasākumu rīko SIA «Maketika».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu