Grebenščikovs lūdz faniem līdzekļus jaunu dziesmu ierakstam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Krievu rokmūziķis Boriss Grebenščikovs astoņu stundu laikā pūļa finansēšanas vietnē savācis pusmiljonu rubļu (aptuveni 7000 eiro) jauna albuma izdošanai, vēsta portāls «Meduza». Mūziķis 1. septembra rītā savā «Facebook» profilā ievietojis lūgumu pēc finanšu palīdzības jauna albuma izdošanā. Grebenščikova mērķis ir savākt trīs miljonus rubļu (41 000 eiro) viņa grupas «Akvarium» jaunā albuma izdošanai.

Naudas vākšana tiek veikta vietnē «Planeta.ru», un jau pirmajās astoņās stundās mūziķim saziedots teju pusmiljons rubļu.

Grebenščikovs ziedotājiem sola arī muzikālu atlīdzību. Personas, kas ziedos 300 rubļus (4,11 eiro), varēs iegūt jauno «Akvarium» albumu digitālā formātā, savukārt ierakstu kompaktdiska formātā varēs iegūt par 1000 rubļu (13,70 eiro) ziedojumu.

Savukārt par ziedojumu 20 000 rubļu (274 eiro) apmērā «Akvarium» piedāvā kolekcijas izdevumu ar 30 grupas albumiem, Borisa Grebenščikova solo ierakstiem un mūziķa autogrāfu.

Grupa «Akvarium» dibināta 1972. gadā. Kā savā paziņojumā «Facebook» profilā norāda Grebenščikovs, grupa visos vēsturiskajos laikos ierakstījusi un izdevusi savu mūziku, kas bieži vien noticis ar draugu palīdzību.

«[Vēl septiņdesmitajos gados] draugi palīdzēja puslegāli ierakstīties naktī studijā. Draugi izplatīja pilnvērtīgus albumus lentēs un kasetēs ar paštaisītiem vākiem. Draugi mūs aizveda uz Kanādu uz pirmo profesionālo skaņu ierakstu sesiju. Draugi mums atvēra firmas «Melodija» durvis,» raksta mūziķis.

«Šodien mēs visi esam interneta Brīnišķīgās jaunās pasaules iedzīvotāji, kur mūziku var klausīties bez maksas. Bet, lai to ierakstītu, ir vajadzīga nauda. Kad mēs sākām izdod pirmos profesionālos ierakstus, plašu pārdošana nodrošināja skaņu ierakstīšanas izdevumus un vēl palika pāri arī šampanietim. Tagad ieraksti mūziku vairs neienes,» skaidro Grebenščikovs.

«Visa mūsu mūzika šajā tūkstošgadē ierakstīta, tikai pateicoties draugu nesavtīgai palīdzībai. Jūsu palīdzībai. Mēs vēlreiz nolēmām to lūgt. Jau iepriekš pateicamies par Jūsu palīdzību vai arī vienkārši par labiem nodomiem,» raksta Grebenščikovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu