Un bagātākais popmūziķis pasaulē ir...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ilgu laiku pasaules bagātākais populārās mūzikas mākslinieks bija «bītls» Sers Pols Makartnijs (Paul McCartney). Nu, šis kungs spiests samierināties ar 2. vietu, jo, pateicoties veiksmīgam ieguldījumam «Facebook» akcijās, par pasaules bagātāko popmūziķi (vai rokmūziķi, kā jums labpatīk) kļuvis cits mūziķis - «U2» līderis Bono (Pols Hjūsons).

Pēc izdevuma «The Mirror» ziņām, 2. vietas īpašniekam Polam Makartnijam šobrīd ir 730 miljoni, bet popdīvai Madonnai, kas ir trešā bagātākā, – 520 miljoni sterliņu mārciņas.

Ievērojamu daļu Bono bagātības veido ienākumi, kas gūti no sociālā tīkla «Facebook» akcijām. Bono līdzdibinātā investīciju grupa «Elevations Partners» 2009. gadā par 56 miljoniem iegādājās 2,3 procentus «Facebook» akciju. Šo sešu gadu laikā akcijas ir atmaksājušās ar uzviju - Bono nopelnījis 940 miljonus sterliņu mārciņu. Tas ir vairāk nekā visā savā mūziķa karjerā kopumā, pelnot ar dziesmām un koncertiem.

Lūk, ko nozīmē veiksmīgi investēt!

Tiesa, Bono piedzīvojis arī zaudējumus. 44 miljonu sterliņu mārciņu lielus zaudējumus sasniedzis viņa un kundzes Ali Hjūsones 2005. gadā dibinātais ētiski ražoto apģērbu uzņēmums «Edun». Par spīti zaudējumiem uzņēmuma vadība un īpašnieki ir pārliecināti, ka «esošās biznesa stratēģijas rezultātā tiks radīts veiksmīgs un ilgtspējīgs zīmols».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu