«Jay-Z» lūdz tiesā neatklāt viņa finansiālo stāvokli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu reperis «Jay-Z» lūdzis tiesas prāvā par autortiesību pārkāpšanu neatklāt viņa finansiālo situāciju. Nelaiķa ēģiptiešu komponista Baliga Hamdi radinieks apsūdz «Jay-Z» un producentu «Timbaland» plaģiātismā, jo 2000. gada hitā «Big Pimpin» bez atļaujas izmantoti fragmenti no dziesmas «Khosara Khosara», ko Hamdi sacerēja 1960. gada filmai «Fata Ahlami».

Tiesāšanās sāksies oktobrī. «Jay-Z» advokāts lūdzis neizpaust informāciju par mūziķa finansēm, jo tas varētu «radīt aizspriedumu zvērinātajos» un «mākslīgi uzpūst iespējamās kompensācijas apmēru».

Taču pretējā puse uzstāj, ka repera finansiālais stāvoklis esot svarīgs. Advokātu komanda norāda, ka tad, ja autortiesību pārkāpums noticis par spīti tam, ka vainīgajam bijuši visi nepieciešami resursi tā novēršanai, tas liecinot par nolaidību vai apzinātu tiesību pārkāpšanu.

Saskaņā ar biznesa žurnāla «Forbes» aprēķiniem «Jay-Z» pagājušogad nopelnījis 60 miljonus ASV dolāru (53,4 miljonus eiro). Viņa kopējā bagātība novērtēta uz 550 miljoniem dolāru (489,5 miljoniem eiro).

Salīdzini:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu