Rīgā ar koncertu atgriezīsies grupa «Scorpions»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no pasaulē populārākajām vācu rokmūzikas grupām «Scorpions» devusies pasaules turnejā «Return to Forever tour», kuras laikā jau šovakar, 22. februārī ar koncertšovu uzstāsies «Arēnā Rīga». Koncerta apmeklētājiem būs iespējams novērtēt dziesmas no grupas jaunākā albuma, un, protams, arī leģendārās kompozīcijas, kas «Scorpions» padarījušas par smagās mūzikas superzvaigzni. Pasākumu rīko koncertaģentūra «M Events».

Grupa «Scorpions» dibināta 1965. gadā. Savas pastāvēšanas laikā tā pārdevusi vairāk kā 100 miljonus albumu un kļuvusi par neskaitāmu mūzikas balvu ieguvēju. Austrumeiropas politisko pārmaiņu himna «Wind of change» ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem singliem pasaulē, un arī citi grupas ieraksti vairāk kā 200 reižu ieguvuši zelta un platīna statusu.

Albums «Return to Forever» izdots, atskatoties 50 gadus ilgajā grupas pastāvēšanas vēsturē. Pārcilājot dučiem neizdoto dziesmu, vairākas no tām ieguvušas jaunu skanējumu. Tāpat albumā iekļautas dažas labi zināmo kompozīciju agrīnās versijas un maz dzirdēti koncertieraksti.

Lai arī 2012. gadā «Scorpions» paziņoja par darbības pārtraukšanu, tā tomēr turpina darboties un ierakstīt jaunas dziesmas.

Grupas līderis Klauss Maine stāsta: «Uzsākot trīs gadus ilgo atvadu tūri, šķita, ka tā būs ļoti gara, taču tā paskrēja daudz ātrāk kā bijām iedomājušies. Jo tuvāk nāca pēdējais koncerts 2012. gada decembrī, jo vairāk apzinājāmies, ka tās nepavisam nav beigas. Šī turneja bija ļoti spēcīga. Stāvot uz skatuves un redzot tik daudz fanu, ieskaitot jauno paaudzi, kam patīk mūsu mūzika, nolēmām turpināt. Spēlēt trim paaudzēm ir ļoti iedvesmojoši. Vēl nav pienācis brīdis likt malā ģitāras!»

Savas jubilejas gadā «Scorpions» atgriežas pasaules lielākajās koncertzālēs un stadionos enerģiskāki kā jebkad.

Biļešu tirdzniecība www.bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu