Duets «Disclosure» britu topā uzveic «New Order» un «Chvrches»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Britu elektroniskās mūzikas duets «Disclosure» (brāļi Gajs un Hovards Lourensi) iekarojis Apvienotās Karalistes albumu topu ar savu otru studijas albumu «Caracal», ziņo «nme.com».

«Caracal» seko 2013. gada platei «Settle», kas arīdzan debitēja 1. vietā.

Jaunajā albumā piedalās virkne viesmākslinieku, to skaitā Jaunzēlandes popdīva Lorde, kanādiešu R&B dziedātājs «The Weeknd», Sems Smits, Migels (Miguel) u.c.

Līdz ar to Mančestras deju roka veterāni «New Order» ar jauno plati «Music Complete» spiesti samierināties ar 2. vietu. Šis ir pirmais grupas ieraksts kopš 2005. gada plates «Waiting For The Sirens Call» (skat. recenziju).

Jaunajā platē dzirdami vairāki viesi, to skaitā «The Killers» solists Brendons Floverss, Ellija Džeksone (Elly Jackson) jeb «La Roux» (viņas balss dzirdama trīs dziesmās - «Plastic», «Tutti Frutti» un «People On The High Line») un pankroka pionieris Igijs Pops.

Lai arī grupa zaudējusi savu pamatsastāva basģitāristu Pīteru Huku (Peter Hook), tas nav liedzis solistam Bernardam Samnersam (Bernard Sumner) turpināt «New Order» darbību. Jaunajā platē dzirdama arī sākotnējā sastāva taustiņinstrumentāliste Džiliana Gilberta (Gillian Gilbert). Pēdējais ieraksts, kurā piedalījās Gilberta, bija 2001. gada «Get Ready».

Pagājušās nedēļas līderis - angļu mūziķis, ģitārists, solists un viens no grupas «Pink Floyd» līderiem Deivids Džons Gilmors (David Gilmour) ar savu jauno soloalbumu «Rattle That Lock» noslīdējis uz 3. vietu, bet skotu trio «Chvrches» ar otro studijas plati (skat. recenziju) numur 4.

Smita skaņdarbs pagājušajā nedēļā pārspēja kanādiešu dziedātāja Džastina Bībera hitu «What Do You Mean», kas britu popmūzikas topa pirmajā vietā aizvadīja trīs nedēļas.

Līdz ar to «Writing’s On The Wall» ir piektais Smita singls, kas triumfējis Lielbritānijas mūzikas topā.

23 gadus vecais Smits ir pirmais vīriešu dzimuma solo izpildītājs kopš 1964. gada, kuram uzticēta Džeimsa Bonda sērijas filmas galvenās dziesmas sacerēšana.

2012. gada kinolentes «Skyfall» («Operācija «Skyfall«») galvenā dziesma, kuras autore ir dziedātāja Adele, sasniedza otro vietu Lielbritānijas singlu topā. Neviena Bonda franšīzes dziesma nekad nav sasniegusi topa virsotni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu