Rīgā Eda Šīrana koncerta viesis Raiens Kīns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. oktobrī, nu jau ar solokoncertu «Palladium» zālē Rīgā atgriežas ģitārists, komponists, dzejnieks un arīdzan Eda Šīrana draugs Raiens Kīns (Ryan Keen). Šā gada februārī pārpildītajā Arēnā Rīga Raiens uzstājās pirms Šīrana, taču viņam atvēlētais laiks bija nepietiekams, lai pilnībā izpaustos.

Iezīmīgs ar savu perkusionisko ģitārspēli, Kīns viens pats spēj panākt apbrīnojamu stīgu, ritma un lirikas sinerģiju. Ģitāra, melodija un dziesmu vārdi – visi šie elementi saplūst par cieši saistītiem viņa kompozīciju elementiem. Tāpēc kritiķi nodēvējuši viņa uzstāšanās par trīsdimensiju skanējumu.

Raiena Kīna koncertā apmeklētājiem ir tā retā iespēja dzirdēt un izjust ko dziļi personisku, jo mākslinieks ir ne tikai virtuozs ģitārists, bet arī lielisks dzejnieks, kura teksti ir pilni maiguma un sirds siltuma. Visdrīzāk tāpēc, ka viņa dziesmu pamatā ir paša pārdzīvojumi, pieredze un novērojumi. Arī traģiski – studiju laikā nomira viņa labākais draugs. Tas arī kļuvis par nozīmīgu grūdienu sākt dziesminieka karjeru.

Dziesmu sacerēšanu R.Kīns sāka vēl studiju laikā Vestminsteras Universitātē, bet pirmā atpazīstamība atnāca līdz ar 2010.gada minialbumu «Aiming For The Sun». Tai laikā viņš iepazīstas ar Edu Šīranu un turpmākos gadus vairākkārt uzstājies viņa koncerttūrēs. Vēl Raiens ik pa laikam atbalsta Leonu Lūisu, kā arī sniedzis koncertus virknē Eiropas festivālu. Kopumā viņa kontā vairāki simti koncertu, no kuriem 260 pēdējā gada laikā vien.

2013. gada septembrī iznāca Raiena Kīna pilnapjoma debijas albums «Room For Light». Tas saņēmis atzinīgas atsauksmes gan no profesionālu kritiķu, gan mūzikas žurnālistu puses. Viņa komponista talantu novērtējusi virkne producentu, kas aicināja sadarboties: The Nexus (Lana del Reja), Craze ‘n’ Hoax (Emēlija Sandē), Fink (Džons Ledžends) u.c.

Kā liecina jaunākā informācija, Raiens nedomā apstāties pie sasniegtā un strādā pie pavisam jauna albuma materiāla. Iespējams, ka kādu kompozīciju dzirdēsim arī Rīgas koncertā.

Patlaban norit Raiena Kīna Eiropas tūre, kuras vairāki koncerti ir pilnībā izpārdoti.

Biļešu iepriekšpārdošana uz Rīgas koncertu: www.bilesuserviss.lv un visās «Biļešu serviss» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu