Top10 pelnošākās sievietes mūzikas biznesā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Biznesa žurnāls «Forbes» aprēķinājis kārtējo top10. Šoreiz izdevuma eksperti analizējuši mūzikas industriju, precīzāk sieviešu ieņēmumus. «Forbes» sarakstā analizēti daiļo zvaigžņu ienākumi pirms nodokļu nomaksas laikā no 2014. gada jūnija līdz 2015. gada jūnijam. Vērā ņemti ieņēmumi no ierakstu pārdošanas, turnejām, reklāmām un citiem avotiem. Pagājušā gada pelnošākā dziedātāja Bejonsē nokritusi līdz piektajai vietai. Tas nozīmē, ka ir jauna līdere. Aplūko topu!

 
Foto: Reuters/AP/Scanpix

10. Riana

Barbadosiešu popzvaigzne Riana (Rihanna) gada laikā nopelnījusi 26 miljonus ASV dolāru. Viņa nav izdevusi nedz jaunu albumu, nedz arī devusies turnejā (bijušas tikai deviņas uzstāšanās šajā laika nogrieznī), taču tas viņai nav liedzis iekļūt pirmajā desmitniekā. Drīzumā gan jauns albums ar nosaukumu «Anti» tiek solīts.

Riana
Riana Foto: REUTERS/ScanPix
 
Meraija Kerija
Meraija Kerija Foto: REUTERS/ScanPix

9. Meraija Kerija

Lakstīgalas balss īpašniece Meraija Kerija (Mariah Carey) ir viena no veterānēm šajā sarakstā un lielākos ienākumus guvusi no koncertēšanas Lasvegasā. Gada griezumā nopelnīti 27 miljoni dolāru.

Meraija Kerija
Meraija Kerija Foto: AP/ScanPix
 
Miranda Lamberte
Miranda Lamberte Foto: AP/ScanPix

8. Miranda Lamberte

Vairāku kantrimūzikas akadēmijas balvu ieguvēja, dziedātāja Miranda Lamberte (Miranda Lambert) gada griezumā nopelnījusi 28,5 miljonus dolāru. Lambertes ienākumi ir gan no koncertiem, gan ierakstu pārdošanas (kantri ir pieprasīta prece), gan reklāmas līgumiem ar «Red55 Wine», «Pink Pistol» un «Dixie Darlin».

Miranda Lamberte
Miranda Lamberte Foto: AP/ScanPix
 
Dženifera Lopesa
Dženifera Lopesa Foto: AP/ScanPix

7. Dženifera Lopesa

Puertorikāņu izcelsmes amerikāņu dziedātāja Dženifera Lopesa (Jennifer Lopez) arīdzan nopelnījusi 28,5 miljonus dolāru, lai gan sniegusi tikai piecus koncertus. Lielu naudu viņa nopelnījusi, darbojoties šova «American Idol» žūrijā, kā arī filmējoties kinolentē «The Boy Next Door».

Dženifera Lopesa
Dženifera Lopesa Foto: REUTERS/ScanPix
 
Britnija Spīrsa
Britnija Spīrsa Foto: REUTERS/ScanPix

6. Britnija Spīrsa

33 gadus vecā Britnija Spīrsa (Britney Spears) nopelnījusi 31 miljonu dolāru. Galvenokārt ienākumi gūti no koncertiem «Planet Hollywood» kazino Lasvegasā. Mediji ziņo, ka vēl uz diviem gadiem Britnija noslēgusi līgumu, lai turpinātu izrādīt savu koncertprogrammu «Britney: Piece of Me». Ārvalstu medijos izskanēja ziņas, ka Spīrsa par vienu koncertu Lasvegasā saņemot 475 000 ASV dolāru (426 500 eiro), kas ļauj dziedātājai nedēļā nopelnīt aptuveni miljonu dolāru (897 750 eiro).

Šogad klajā laista arī viena jauna dziesma «Pretty Girls», kas ieskaņota kopā ar austrāliešu reperi Igiju Azeliju (Iggy Azalea).

Britnija Spīrsa
Britnija Spīrsa Foto: REUTERS/ScanPix
 
Bejonse
Bejonse Foto: REUTERS/ScanPix

5. Bejonsē

Pagājušā gada pelnošākā dziedātāja Bejonsē nokritusi līdz piektajai vietai, jo gada laikā nopelnījusi 54,5 miljonus dolāru (50 miljonus eiro). Labus ieņēmumus viņai nodrošina reklāmas līgumi ar «Pepsi» un «L'Oréal».

Bejonse
Bejonse Foto: AP/ScanPix
 
Lēdija Gāga
Lēdija Gāga Foto: REUTERS/ScanPix

4. Lēdija Gāga

Ceturtajā vietā ierindojas dziedātāja Lēdija Gāga (Lady Gaga) ar 59 miljoniem dolāru (54 miljoniem eiro). Gada griezumā viņa sniegusi 66 koncertus. Labus ieņēmumus viņai nodrošina reklāmas līgumi ar «Versace» un «MAC».

Lēdija Gāga
Lēdija Gāga Foto: AP/ScanPix
 
Stīvija Niksa
Stīvija Niksa Foto: REUTERS/ScanPix

3. Stīvija Niksa un Kristīna Makvī

Trešo vietu ieņem britu un amerikāņu grupa «Fleetwood Mac», kuras piecu dalībnieku kopējie ieņēmumi sasniedza 59,5 miljonus dolāru (54,4 miljonus eiro). «Forbes» norāda, ka par gadu ilgās turnejas «On With the Show» panākumiem lielā mērā jāpateicas Stīvijai Niksai (Stevie Nicks) un Kristīnai Makvī (John McVie), kuras atgriezās grupā.

Stīvija Niksa
Stīvija Niksa Foto: REUTERS/ScanPix
 
Teilore Svifta
Teilore Svifta Foto: REUTERS/ScanPix

2. Teilore Svifta

Otrajā vietā ar 80 miljoniem dolāru (73 miljoniem eiro) ierindojusies 25 gadus vecā popzvaigzne Teilore Svifta. «Forbes» analizētajā periodā dziedātāja sāka pasaules koncertturneju un pārdeva apmēram 8,6 miljonus albuma «1989» eksemplāru. No katra albuma «1989» tūres koncerta Svifta iekasē 4 miljonus dolāru.

Teilore Svifta
Teilore Svifta Foto: AP/ScanPix
 
Ketija Perija
Ketija Perija Foto: REUTERS/ScanPix

1. Keitija Perija

Amerikāņu dziedātāja Perija šogad ir pelnošākā sieviešu dzimuma izpildītāja, liecina biznesa žurnāla «Forbes» aprēķini. 31 gadu vecā popdīva gada laikā nopelnījusi 135 miljonus ASV dolāru (123 miljonus eiro). Viņas galvenie ienākumu avoti bija «Prismatic» pasaules koncertturneja un zīmolu «Coty» un «CoverGirl» reklāmas kampaņas.

Ketija Perija
Ketija Perija Foto: AP/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu