«Gorā» uzstāsies vokālās mūzikas meistari «The Real Group»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

3. decembrī plkst. 18 ar vienīgo koncertu Latvijā - Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", uzstāsies vokālās mūzikas meistari no Zviedrijas, profesionālais a capella kvintets "The Real Group", kas ir viena no vadošajām vokālajām džeza grupām pasaulē, pirmo reizi Latvijā izpildot savu latviešu tautasdziesmas "Tumša nakte, zaļa zāle» versiju, informē Edīte Husare, Latgales vēstniecības "Gors" Mārketinga nodaļas vadītāja.

«The Real Group» dibināta 1984. gadā un mūzikā apvieno profesionālu perfekciju ar dzīvām, personiskām emocijām. Grupas kontā līdz šim ir 17 ierakstīti albumi un vairāki tūkstoši koncertu visā pasaulē. Izmantojot balsi kā vienīgo instrumentu, «The Real Group» ir radījuši unikālu mūziku, kas balansē uz robežas starp džezu, popmūziku un Ziemeļeiropas koru mūziku. Viņu repertuāru veido pašu sacerētas kompozīcijas un populāru dziesmu interpretācijas.

Vienīgajā koncertā Latvijā, Latgales vēstniecībā GORS, vokālā grupa izpildīs sava repertuāra spilgtākos skaņdarbus un atbilstoši Ziemassvētku gaidīšanas laikam koncertā izskanēs arī svētkiem raksturīgās dziesmas. «Let it snow», «Words», «Scandinavian Shuffle», «Baby it’s Cold Outside», «A world for Christmas», «Jingle Bells». Pirmo reizi Latvijā «The Real Group» izpildījumā izskanēs latviešu tautasdziesma «Tumša nakte, zaļa zāle», kuras aranžiju šogad īpaši vokālajai grupai veidojusi «Latvian Voices» dalībniece Laura Jēkabsone.

Grupas dalībnieki: Emma Nilsdotter (soprāns), Katarina Henryson (soprāns), Anders Edenroth (tenors), Morten Vinther (tenors) un 2015.gadā «The Real Group» pamatsastāvam pievienojās Jānis Strazdiņš (bass) no Latvijas, kurš līdz šim bijis zināms kā vokālās grupas «Cosmos» un Latvijas Radio kora dalībnieks.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Latgales vēstniecības GORS un «Biļešu Paradīzes» biļešu sistēmās. Biļešu cenas no 10,00 līdz 17,00 €.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu