Adeles jaunais albums «25» pārsit «Oasis» rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu dziedātājas Adeles jaunais albums «25» (XL Recordings) kļuvis par visātrāk pārdoto albumu Lielbritānijas vēsturē. No albuma izlaišanas 20. novembrī līdz šodienai pārdoti 800 307 tā kopiju.

Iepriekš rekords (696 000) piederēja grupas «Oasis» 1997. gada albumam «Be Here Now». «Official Charts Company» gan piemetinājis, ka albums «Be Here Now» tika laists klajā ceturtdienā, tāpēc tā pirmās nedēļas pārdošanas dati atspoguļo albuma pārdošanu pirmajās trīs dienās. Ja skatāmies septiņu dienu griezumā, tad «Oasis» albums pārdots vairāk - 813 000 eksemplāru.

Neskatoties uz to, ka albums nav pieejams mūzikas straumēšanas servisos, tas kļuvis par gada lejupielādētāko ierakstu.

«25» ir pārdots vairāk vienību nekā teju viss top albumu simtnieks kopumā. Albums lejupielādēts 252 423 reizes (pirms tam labākais rādītājs šajā segmentā bija Edam Šīranam ar «x» - 95 709). «Official Charts Company» informē, a 68% no pārdotajiem albumiem ir fiziskā nesējā (CD vai LP).

Atgādinām, ka Adeles otrais albums «21», kas iznāca 2011. gada janvārī, tika pārdots 208 000 eksemplāru.

Kā ziņots, albums «25» ASV kopš izdošanas pārdots vairāk nekā 3 miljonos kopiju, pārsniedzot rekordistus - dziedātāja Džastina Timberleika grupas «NSYNC» 2000. gada albuma «No Strings Attached» rādītājus. Puišu grupa pirmajā nedēļā pārdeva 2,4 miljonus albuma kopiju.

2. vietā rokenrola karalis Elviss Preslijs ar albumu «If I Can Dream» (Sony CG), kas ieskaņots kopā ar Karalisko simfonisko orķestri.

Savukārt 3. vietā kanādiešu popmūzikas dziedoņa Džastina Bībera «Purpose» (Def Jam/Universal).

Jaunums arī 4. vietā. Īru dziedātāja Enja (Enya) izdevusi savu pirmo albumu pēc septiņu gadu pārtraukuma «Dark Sky Island». Dziedātāja pie tā strādājusi trīs gadus kopā ar skaņu inženieri Nikiju Raienu un dziesmu vārdu autori Romu Raienu.

Albumu iedvesmoja Raienas dzejas grāmatas par salām. Īpašu uzmanību izpelnījās Sarka, kas 2011. gadā atzīta par pirmo «tumšo debesu salu» uz Zemes. Naktī debesis izskatās ļoti tumšas, tāpēc zvaigžņu ainavas ir īpaši skaistas. «Albuma galvenā tēma ir ceļošana,» norāda Enja. «Ceļojums uz salu, cauri dzīvei, cauri vēsturei, caur emocijām un ceļojums plašos okeānos. Lai arī tas nav albums ar stingri noteiktu tematiku, tomēr starp dziesmām ir neredzama saikne.»

Enjas iepriekšējais albums «And Winter Came...» iznāca 2008. gadā.

Pagājušās nedēļas līderi - puiši no «One Direction» ar ceturto plati «Made in the AM» (Syco Music/Sony Music) noslēdz top5.

Tikmēr singlu topā saimnieko Bībers. Pirmajā divās vietās UKtop40 ir divi viņa singli - «Sorry» (1) un «Love Yourself» (2). Arī «What Do You Mean» atrodams top5 - 4. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu