Miris «Motorhead» līderis Lemijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

70 gadu vecumā miris britu smagā metāla grupas «Motorhead» līderis Ians «Lemijs» Kilmisters (Lemmy Kilmister), savā «Facebook» lapā otrdien paziņojuši pārējie grupas dalībnieki. «Mūsu varenais, cildenais draugs Lemijs pēc neilgas cīņas ar ārkārtīgi agresīvu vēzi šodien šķīrās no dzīves,» teikts grupas paziņojumā. Par savu slimību Lemijs uzzināja tikai 26. decembrī, divas dienas pēc savas 70. dzimšanas dienas.

Lemijs dzimis Stokā pie Trentas Anglijas ziemeļrietumos, bet grupu viņš dibināja 1975. gadā. Iznākuši 20 «Motorhead» albumi, no kuriem nesenākais ieraksts «Bad Magic» tika izdots šī gada augustā.

Pēdējos gados Lemija veselības stāvoklis ievērojami pasliktinājās. Vasarā grupai nācās atcelt vairākus koncertus, jo solists cieta no kuņģa problēmām un ķermeņa atūdeņošanās. Vēlāk viņam tika diagnosticēta plaušu infekcija.

Tikai pirms mēneša 61 gada vecumā no dzīves aizgāja arī bijušais «Motorhead» bundzinieks Fils Teilors.

«Šodien pazaudēju vienu no saviem labākajiem draugiem, Lemiju,» tvītoja britu rokmūziķis Ozijs Osborns, kurš bija tuvs Lemija draugs. «Mums viņa ļoti pietrūks. Viņš bija cīnītājs un leģenda. Tiksimies otrā pusē.»

Līdzjūtību izteica arī Osborna sieva Šārona. «Šodien aizgāja mans dārgais draugs Lemijs. Mēs bijām pazīstami 38 gadus. Man viņa ļoti pietrūks. Viņu nekad neaizmirsīs,» raksta Osborna.

«Šodien nomira mans draugs. Mums visiem tevis pietrūks,» tviterī norādīja amerikāņu smagā metāla grupas «Slipknot» solists Korijs Teilors. «Tavs vārds bija Lemijs, un tu spēlēji rokenrolu. Dusi mierā.»

«Ak vai, Lemijs uzzināja lielo noslēpumu. Viens no visu laiku labākajiem rokeriem. Apbrīnojami unikāls basģitārists. Mans varonis,» tvītoja rokgrupas «Red Hot Chili Peppers» dalībnieks «Flea».

«Man pietrūks tevis un mūsu sarunu,» teica grupas «Motley Crue» līderis Nikijs Sikss. «Tu vienmēr esi bijis godaprāta pīlārs. Dusi mierā, Lemij.»

Līdzjūtību sociālajos tīklos izteica arī amerikāņu metāla grupas «Megadeth» dibinātājs Deivs Masteins, amerikāņu ģitārists Deivs Navarro, smagā roka grupas «Kiss» dalībnieki Džīns Simonss un Pols Stenlijs, kā arī daudzi citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu