Ventspilī koncertēs britu pianists Gregs Heinss

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Ventspilī, teātra nama «Jūras vārti», 30. janvārī koncertēs britu pianists Gregs Heinss (Greg Haines), informē koncertzāles pārstāve Antra Lācberga.

Heinss ir jaunās paaudzes pianists un komponists no Lielbritānijas, kurš pēdējos gadus pavadījis Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. Mūziķis agrā bērnībā izrādīja interesi par klavierspēli, bet vēlāk - arī par šī akustiskā instrumenta skanējuma papildināšanu ar elektroniskām ierīcēm. Heinss apguvis arī čella spēli. Viņš regulāri iesaistās dažādos projektos, rakstot mūziku video darbiem un deju uzvedumiem.

Pianists mēdz uzstāties kopā ar amerikāņu mūziķi Pīteru Broderiku, iedzīvinot abu aizraušanos ar «dub» mūziku, to ietērpjot skanējumā, kurā izpaužas katra atsevišķi izkoptais muzikālais rokraksts. Projekta «Greg Gives Peter Space» koncertos Broderiks muzicē uz ģitāras un dzied, bet Heinss manipulē ar taustiņinstrumentiem un dažādām elektroniskām ierīcēm. Abu kopīgo ierakstu pagājušogad izdevusi izdevniecība «Erased Tapes».

Par Heinsa izdevniecību kļuvusi vācu «Denovali Records», ar kuras gādību dienasgaismu ieraudzījis gan viņa pēdējais studijas albums «Where We Were», gan vienotā trīs CD un piecu vinila plašu sējumā pārizdoti iepriekšējie trīs albumi. Heinss turpina darbu pie jauna materiāla, kā arī koncertē gan Eiropā un Ziemeļamerikā, gan Āzijas valstīs.

Heinsa koncerts notiek koncertu sērijā «Uztakts». Tajā nākamā gada laikā plānoti vairāki dažādiem taustiņinstrumentiem radītas vai adaptētas mūzikas autoru un interpretu koncerti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu