Mūziķi iesūdz «Spotify» tiesā par neizmaksātām autoratlīdzībām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāki mūziķi vērsušies tiesā pret mūzikas straumēšanas pakalpojumu «Spotify» par apzinātu skaņdarbu izplatīšanu bez autoru piekrišanas, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Alternatīvā roka grupas «Cracker» līderis Deivids Loverijs pieprasa kompensāciju vismaz 150 miljonu ASV dolāru (137 miljonu eiro) apmērā.

Tiesas dokumentos teikts, ka «Spotify» esot savā katalogā iekļāvuši grupas dziesmas «Almond Grove», «Get on Down the Road», «King of Bakersfield» un «Tonight I Cross the Border», taču grupa par to neesot brīdināta un tai neesot arī izmaksāta autoratlīdzība.

Loverija un viņa grupas biedru ierosinātajai lietai var pievienoties vēl citi mūziķi, kuri par savu darbu atskaņošanu nav saņēmuši atlīdzību no «Spotify».

«Mēs vēlamies samaksāt dziesmu autoriem un ierakstu kompānijām katru nopelnīto peniju,» sacīja «Spotify» pārstāvis Džonatans Prinss. «Diemžēl dažās valstīs, īpaši ASV, bieži trūkst informācijas par autortiesību turētājiem. Ja nav skaidrs, kas tie ir, mēs atliekam autoratlīdzības summu līdz brīdim, kad to identitāti var apstiprināt.»

Daudzkārt izskanējušas sūdzības, ka straumēšanas pakalpojumu biznesa modelis izpildītājiem neesot izdevīgs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu