Latvijā atgriežas «Clannad» balss - Moija Brenana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valērija Vorobjova, speciāli TVNET

2. martā Ventspils teātra namā «Jūras vārti» un 4. martā plkst.19 Valkas pilsētas kultūras namā uzstāsies ķeltu dīva, «Grammy» balvas ieguvēja Moija Brenana (Moya Brennan) un īru arfas virtuozs Kormaks de Bara (Cormac de Barra). Pēdējo reizi Moijas Brenanas koncerts Rīgā notika 2011. gadā.

Abi mūziķi - Moija Brenana un Kormaks de Bara nāk no lielām, muzikālām īru ģimenēm, un viņu atzinība vienam pret otru pārtapusi spilgtā muzikālā duetā. Viņu albums «Voices & Harps» («Balsis un arfas») ir kulminācija viņu draudzībai un radošajai sinerģijai iepriekšējo desmit gadu laikā. Viņi apvieno vienkāršību, dziļumu un skaistumu savās īpašajās prasmēs, kas padara viņus tik unikālus savā lauciņā.

«Grammy» balvas ieguvēja Moija Brennana ir leģendārās grupas «Clannad» dziedātāja ar ļoti veiksmīgi izveidotu solo karjeru. Viņa ir uzstājusies uz gandrīz visām iespējamām pasaules lielākajām skatuvēm un ir sadarbojusies ar daudziem pasaulslaveniem māksliniekiem, to skaitā The Chieftains, Paulu Breidiju un Bono.

Moija ieguvusi vairākus nozīmīgus apbalvojumus - Ivor Novello un BAFTA balvas, kā arī prestižo «Grammy» balvu 1999. gadā. Viņas māsa ir pasaulslavenā dziedātāja, četru «Grammy» balvu ieguvēja Enja (Enya Brennan).

Kormaks de Bara ir starptautiski atzīts daudzpusīgs arfas virtuozs. Viņš nemitīgi cenšas pārkāpt robežas īru arfas spēlei savos darbos kopā ar citiem māksliniekiem, tai skaitā Heizelu O’Konoru, Džūliju Fīniju un jau pieminēto grupu Clannad. Kormaks arī dodas koncertturnejās un ieraksta darbus ar saviem brāļiem Fjonanu un Īmonu ģimenes grupā Barcó. Papildus intensīvajam uzstāšanās grafikam viņš regulāri vada muzikālas darbnīcas un meistarklases visā pasaulē.

Biļetes pārdošanā Biļešu paradīzē un Valkas pilsētas kultūras nama kasē. Biļešu cena no 12 līdz 30 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu