Albumi, kurus gaidām janvārī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēl neesam paguvuši apkopot un izklausīt visu vērtīgo un interesanto, kas izdots 2015. gadā, klāt jauns gads ar jauniem albumiem. Janvārī albumu izdošanas grafiks ir visnotaļ blīvs, sākot ar vecmeistara Deivida Bovija jauno albumu, kas klajā nāks jau šonedēļ, beidzot ar triphopa pioniera Trikija (Tricky) jaunā projekta «Skilled Mechanics» ierakstu, ko dzīvajā izpildījumā varēsim baudīt šogad arī Rīgā. Klīst arī runas, ka 6. janvārī pārsteiguma albumu («Views From The 6») izdos reperis Dreiks. Lūk, vairāki interesanti ieraksti, kas dienas gaismu ieraudzīs šomēnes.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

David Bowie «Blackstar» (8. janvāris)

Britu mūzikas leģenda Deivids Bovijs (David Bowie) savā 69. dzimšanas dienā 8. janvārī laidīs klajā jaunu albumu «Blackstar». Bovijs, rakstot dziesmas savam jaunajam albumam, nav vēlējies sekot savam ierastajam stilam un iedvesmojies no amerikāņu hiphopa mākslinieka Kendrika Lamāra daiļrades. Viena no dziesmām sarakstīta par «Islāma valsti», savukārt kādas citas dziesmas vārdi ņemti no darba «A Clockwork Orange» («Mehāniskais apelsīns»).

 
Deivs Masteins
Deivs Masteins Foto: Ekrānuzņēmums

Megadeath «Dystopia» (22. janvāris)

Amerikāņu «thrash metal» apvienība «Megadeath» šomēnes laidīs klajā savu 15. studijas plati «Dystopia». Amerikāņu smagā metāla mūzikas grupa, kuras līderis ir tās dibinātājs, dziedātājs, ģitārists un dziesmu autors Deivs Masteins (Dave Mustaine), jauno plati dēvē par «atgriešanos pie saknēm».

 
Suede
Suede Foto: Publicitātes foto

Suede «Night Thoughts» (22. janvāris)

Deviņdesmito gadu glemroka/britpopa apvienība «Suede» šogad gatavojas atgriezties apritē. Night Thoughts» klajā nāks kopā ar dokumentālu filmu par «Suede».

Pagājušogad publiskots pirmais vēstnesis no plates - singls «Outsiders».

Atgādinām, ka 2002. gada vasarā grupas sniedza koncertu tepat Jūrmalas pludmalē.

 
Tortoise
Tortoise Foto: Publicitātes foto

Tortoise «The Catastrophist» (22. janvāris)

Čikāgas postroka ikonas Tortoise šomēnes laidīs klajā savu pirmo albumu kopš 2009. gada. Platē būs vienpadsmit kompozīcijas, viena no tām Deivida Eseksa (David Essex) 1973. gada dziesmas «Rock On» kaverversija. Albumā kā viesvokālisti divās dziesmās būs dzirdama grupas «Yo La Tengo» soliste Džordžia Hablija (Georgia Hubley) un dziedātājs Tods Ritmans (US Maple/Dead Rider).

 
Foto: Albuma vāks

Sia «This Is Acting» (29. janvāris)

Ar jaunu plati janvārī atgriežas arī 40 gadus vecā austrāliešu dziedātāja Sia (Sia Kate Isobelle Furler), kura pazīstama kā daudzu populāru hitu autore. Visticamāk, šādu hitu netrūkst arī šajā platē.

Ieraksts seko veiksmīgajam 2014. gada albumam «1000 Forms of Fear».

 
Bloc Party
Bloc Party Foto: Publicitātes foto

Bloc Party «Hymns» (29. janvāris)

2015. gada oktobrī, pēc trīs gadu klusēšanas, britu rokgrupa «Bloc Party» laida klajā jaunu singlu «The Love Within», kā arī iepazīstināja ar jauno sastāvu. Jauns albums ar nosaukumu «Hymns» klajā nāks janvāra beigās.

No grupas oriģinālā četru mūziķu sastāva gada sākumā bija atlikuši divi - solists Kele Okereke un ģitārists Rasels Lisaks (Russell Lissack). 2013. gadā grupu pameta bundzinieks Mets Tongs (Matt Tong), kuru pēdējos koncertos aizstāja «Hot Chip» bundziniece Sāra Džounsa, bet 2014. gada martā par aiziešanu no «Bloc Party» tviterī paziņoja basists Gordons Moukss (Gordon Moakes).

Šobrīd grupā pieņemti divi jauni dalībnieki - bijušais grupas «Menomena» basists Džastins Hariss (Justin Harris) un 21 gadu vecā bundziniece Lusija Bārtla (Louise Bartle).

Topošo ierakstu Kele raksturojis kā «vismaigāko mūziku, kāda mums jebkad bijusi. Tas izklausās lieliski, ja es tā pats varu teikt.»

 
Daughter
Daughter Foto: Publicitātes foto

Daughter «Not to Disappear» (15. janvāris)

Britu trio «Daughter» ar Elenu Tonru pie mikrofona savu otro studijas plati «Not to Disappear» izdos 15. janvārī. Par «Daughter» panākumiem liecina tās līgums ar ierakstu kompāniju «4AD», kuras paspārnē ir tādas grupas kā «The National», «Grimes», «Bon Iver», «Camera Obscura» u.c. Viņu mūzika izmantota vairāku ASV seriālu, piemēram, «Grejas anatomija», skaņu celiņiem, kā arī daudzos BBC seriālos.

 
Chairlift
Chairlift Foto: Publicitātes foto

Chairlift «Moth» (15. janvāris)

Ņujorkas, Bruklinas duets «Chairlift» savu jauno veikumu «Moth» izdos janvāra vidū. Dziedātāja Kerolaina Polačeka (Caroline Polachek) un multiinstrumentālists Patriks Vimblijs (Patrick Wimberly) kā duets muzicē kopš 2010. gada. Šis būs mākslinieku trešais albums, kas sekos 2012. gada lieliskajai platei «Something» (skat. recenziju).

 
Adrians Jangs
Adrians Jangs Foto: Publicitātes foto

Adrian Younge «Something About April II» (15. janvāris)

Producents Adrians Jangs (Adrian Younge) strādā analogā tehnikā. Plašāku ievērību viņš guva 2013. gadā ar plati «Adrian Younge Presents the Delfonics». Pagājušogad izdots lielisks viņa producēts 35 gadus vecā dziedātāja Bilāla (Bilal Sayeed Oliver) ieraksts «In Another Life».

«Something About April II» ir otrā daļa pirms četriem gadiem izdotajam albumam «Something About April».

 
Foto: Publicitātes foto

Santigold «99¢» (22. janvāris)

Amerikāņu dziedātāja Santigold (agrāk - Santogold) jeb īstajā vārdā Šantija Vaita (Santi White) šomēnes atgriezīsies ar albumu «99¢».

 
Savages
Savages Foto: Publicitātes foto

Savages «Adore Life» (22. janvāris)

Britu meiteņu postpanka kvartets «Savages», kas ir trāpīgi uztaustījis mūsu sociālo tīklu laikmeta sāpi un savos koncertos nevis lūdz, bet pieprasa «neinstagramot» un uzstāšanās laikā aizvākt savus viedos telefonus, 22. janvārī laidīs klajā «Adore Life». «Adore Life» būšot intensīvāks ieraksts nekā veiksmīgā debija «Silence Yourself» (skat. recenziju), sola meitenes.

 
Tindersticks
Tindersticks Foto: Publicitātes foto

Tindersticks «The Waiting Room» (22. janvāris)

Melanholiskās rokmūzikas meistari no Notingemas «Tindersticks» 22. janvārī izdevniecības «City Slang» apgādā izdos albumu «The Waiting Room», kas sekos 2012. gada «The Something Rain». Katrai dziesmai tiks izveidota īsfilma.

Lūk, pirmā īsfilma «We Are Dreamers!».

 
Trikijs
Trikijs Foto: Publicitātes foto

Tricky «Skilled Mechanics» (22. janvāris)

Tie, kas deviņdesmitajos gados sekoja līdzi elektroniskās mūzikas novitātēm, noteikti atminas laiku, kad ritmiskie reiva ritmi kļuva lēnāki, atmosfēriskāki un tumšāki un mūzikā ienāca tā dēvētā Bristoles skaņa. Pateicoties tādām apvienībām kā Massive Attack, Portishead, pasauli pārņēma triphopa vilnis, un viens no lielākajiem vārdiem, kas atstāja paliekošas pēdas šajā mūzikā, bija arī Trikijs, īstajā vārdā Adrians Tāvs (Adrian Thaw).

Viņa jaunākais muzikālais projekts Skilled Mechanics tapis sadarbībā ar ilggadējiem muzikālajiem kompanjoniem DJ Milo un Luke Harris, kā arī vairākiem vokālistiem.

6. februārī tiekamies koncertā «Palladium».

 
Foto: Publicitātes foto

Turin Brakes «Lost Property» (28. janvāris)

Grupa Turin Brakes šomēnes plāno atgriezties ar jaunu studijas albumu «Lost Property». «Turin Brakes» nekad nav bijusi supergrupa, taču britu puišu Olija Naita (Olly Knights) un Geila Paradžanjana (Gale Paridjanian) spilgtais iznāciens pirms nu jau padsmit gadiem ar «The Optimist LP» nodrošināja viņiem nomināciju prestižajai «Mercury» balvai un daudzus post-«Radiohead» ēras fanus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu