Lorija Andersone Taimskvērā sarīko koncertu suņiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu mūziķe un māksliniece Lorija Andersone pirmdien Ņujorkas Taimskvērā sarīkoja koncertu suņiem. Vairāki desmiti suņu Taimskvērā rēja un gaudoja, reaģējot uz cilvēka ausij neuztveramām skaņām, kas tiem tika atskaņotas. Koncertu vēroja vairāki simti cilvēku, kuri ar austiņu palīdzību varēja klausīties suņiem spēlētās skaņas.

Koncerts tika veltīts Andersones jaunajai filmai «Heart of a Dog» («Suņa sirds») par terjeru, par kuru māksliniece gādāja kopā ar leģendāro mūziķi Lū Rīdu, ar kuru bija precējusies no 2008. gada līdz viņa nāvei.

Filma iekļuvusi īsajā sarakstā, no kura tiks atlasītas nominācijas ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvai par labāko dokumentālo filmu. Kinolentē atspoguļotas tādas tēmas kā nāve un piemiņa.

«Tā kā filmā daudz runāts par laiku, kad no vienas dzīves pārej nākamajā, šķita ļoti piemēroti to izrādīt pēc lieliem svētkiem, kuros tiek svinētas vecā gada beigas un jaunā gada sākums,» norāda mākslinieku grupas «Times Square Arts» direktore Šerija Dobina.

Andersone pirmo koncertu suņiem sarīkoja 2010. gadā Sidnejas operteātrī.

Koncertā tika izmantotas zemu decibelu skaņas, nevis augstas frekvences trokšņi, kas dzīvniekus satracina. Daudzi Taimskvērā sapulcētie suņi reaģēja uz skaņām, tostarp arī vairāki policijas vācu aitu suņi, citi klusēja vai šķita apmulsuši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu