BBC «2016. gada skaņas» balvu ieguvis Džeks Garats

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Raidorganizācijas BBC aptaujā «2016. gada skaņa» uzvarējis britu dziedātājs Džeks Garats (Jack Garratt), vēsta laikraksts «The Guardian». Ikgadējā aptauja ir mēģinājums prognozēt, kuram jaunajam mūziķim gaidāms panākumiem bagāts gads. Iepriekšējo «Gada skaņas» balvas ieguvēju vidū ir Sems Smits, Elija Goldinga un Adele.

Garata dziesmās apvienoti folka, elektoniskās mūzikas un R&B elementi. Februārī iznāks Garata debija albums «Phase».

«BBC «2016. gada skaņas» balva man ir pārsteigums, noslēdzot vienu no emocionāli un fiziski aizņemtākajiem gadiem manā dzīvē,» teica Garats. «Es nevaru izteikt, cik pateicīgs esmu BBC un visiem, kas par mani balsoja. Visi pārējie sarakstā iekļautie cilvēki ir neticami talantīgi. Es domāju, ka šis gads mums visiem būs lielisks.»

«Džeks Garats ir ļoti interesants mākslinieks,» norāda britu radio personība Huvs Stīvenss. «Viņš saprot dažādus žanrus no blūza līdz elektroniskajai mūzikai. Viņa dziesmas un koncerti ir fenomenāli.»

Saraksta otrajā vietā palika kanādiešu dziedātāja un dziesmu autore Alesija Kara, bet trešo vietu ieņem producents NAO. Pirmajā sešiniekā iekļuva grupa «Blossoms», elektroniskās mūzikas producents Mura Masa un grupa WSTRN.

Aptaujā piedalījās 144 mūzikas industrijas eksperti. Tā tiek rīkota kopš 2003. gada.

2015. gadā Garats uzstājās Salacgrīvas festivālā «Positivus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu