10 dziesmas, kas raksturo Deivida Bovija karjeru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Deivids Bovijs bija «laika joslas» mūziķis. Viņš pieskāries visiem rokmūzikas gadu desmitiem - no sešdesmitajiem līdz pat šai baltai dienai. Diemžēl visas zvaigznes reiz izdziest, un šodien izdzisusi spožā rokmūzikas hameleona Bovija zvaigzne. Vēl aizvakar, savā 69. dzimšanas dienā, viņš izdeva jaunu albumu ar nosaukumu «Blackstar», nu viņš tiešām devies uz savu zvaigzni, no pleciem noraušot zvaigžņu putekļus. Lūk, desmit dziesmas, kas raksturo šā mūzikas milža daiļradi.

 
Foto: wikipedia.org/wiki/ManishBoysLowerThird

«You've Got A Habit Of Leaving» (1965)

«You've Got a Habit of Leaving» ir dziesma, ko Bovijs sacerēja 1965. gadā, un bija pēdējā, ko viņš laida klajā ar savu īsto vārdu Deivijs Džonss. Dziesma izdota kā singls. Drīz pēc tam viņš mainīja savu skatuves vārdu un kļuva par Deividu Boviju.

 
Foto: wikipedia.org/wiki/Space_Oddity

«Space Oddity» (1969)

Bovijam 1969. gadā, izdodot episko «Space Oddity», bija tikai 22 gadi. Dziesma bija revolūcija, ar kuras palīdzību visa pasaule uzzināja, kas ir Bovijs.

 
Foto: wikipedia.org/wiki/Changesbowie

«Changes» (1971)

Šajā dziesmā, kas ievada jaunu gadu desmitu, pie klavierēm piesēdies «Yes» mūziķis Riks Veikmans (Rick Wakeman). Dziesmas teksts ilustrē Bovija mūžam mainīgo hameleona dabu. Lai arī dziesma neiekļuva britu top40, tā kļuva par vienu no populārākajām dziedātāja dziesmām.

 
Foto: AFP/LETA

«Ziggy Stardust» (1972)

«Ziggy Stardust» ir Bovija firmas zīme, kas ieskaņota kopā ar grupu «Spiders From Mars». Viens no šiem «zirnekļiem» ir ģitārists Miks Ronsons (Mick Ronson), kura ģitāras rifs ir šīs dziesma pamatelements.

Dziesma iekļauta klasiskajā Bovija albumā «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars» (1972)

 
Foto: wikipedia.org/wiki/"Heroes"_David_Bowie_song

«Heroes» (1977)

Šī 1977. gada dziesma ir ne tikai iedvesmojoša, bet viena no labākajām Bovija karjerā. Tā tapusi sadarbībā ar ambientās mūzikas tēvu Braienu Īno (Brian Eno), iedvesmojoties no vācu kraitroka grupas «Neu!».



 
Foto: Ekrānšāviņš no video

«Ashes to Ashes» (1980)

Ievadot astoņdesmitos, Bovijs pārsteidza ar jaunu tēlu (īpaši savdabīgs ir Deivida Malē video). Dziesma iekaroja Apvienotās Karalistes singlu topa 1. vietu.

 
Foto: ekrānšāviņš no youtube

«Let's Dance» (1983)

Dziesma iezīme Bovija popmūzikas posmu. Tā ņemta no 1983. gada plates ar tādu pašu nosaukumi. Ģitāras solo dziesmā iespēlējis Stīvijs Rejs Vons (Stevie Ray Vaughan). Ar šo dziesmu Bovijs ieguva jaunus fanus, taču zaudēja arī daudzus vecos.

 
Foto: Albuma vāks

«Hallo Spaceboy» (1995)

«Hallo Spaceboy» iezīmē Bovija deviņdesmitos gadus. Dziesma ņemta no 1995. gada plates «Outside», un tajā Bovijs centies radīt ko līdzīgu industriālās grupas «Nine Inch Nails» skanējumam.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

«Thursday's Child» (1999)

Šī dziesma, lai arī iekļauta 1999. gada albumā «Hours...», jau iezīmē 2000. gadu Boviju.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

David Bowie «Blackstar»

Šogad ar jaunu enerģiju, jauniem mūziķiem ir izdots «Blackstar» - albums, kas vizuāli stilizēts ar melnu zvaigzni ★ un kas muzikāli ir atšķirīgs no visa, kas līdz šim atrodams Bovija diskogrāfijā. Detalizētāk albuma apskatā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu