«Pussy Riot» nopeļ Krievijas tiesu un cietumu sistēmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Krievu pankgrupa «Pussy Riot» izdevusi jaunu dziesmu, kurā nopelta Krievijas tiesu un cietumu sistēma, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Dziesmas «Čaika» trešdien izlaistajā videoklipā grupas dalībniece Nadežda Tolokoņņikova attēlo Krievijas ģenerālprokuroru Juriju Čaiku, kura ģimenes locekļus Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonds (KAF) apsūdzējis nopietnos korupcijas noziegumos.

Bez Tolokoņņikovas videoklipā redzamas fona dejotājas zilās prokuroru uniformās, zelta maizes kukulis un Ļeņina memoriāls.

Dziesmā teikts, ka Kremlis izmanto ieslodzījumu kā līdzekli oponentu sodīšanai.

Tolokoņņikova norāda, ka darbs valdībā tiekot uzskatīts par veidu, kā vairot savu bagātību. «Valstij vienalga, kā dzīvo Krievijas pilsoņi. Viņiem vienalga par izglītību, dabas aizsardzību un zinātnes vai rūpniecības attīstīšanu,» viņa teica.

Tolokoņņikova sacīja, ka grupai neesot sagādājis grūtības iegādāties uniformas. «Vienīgā problēma bija izmēri,» viņa piebilda. «Mums tās bija sešus izmērus par lielu. Acīmredzot prokuroriem patīk labi paēst.»

Jaunajā video nav redzama Marija Aļohina, jo viņa no grupas aizgājusi

, norādīja Tolokoņņikova. Taču abas sievietes joprojām kopā veido vietni «MediaZona», kurā vēstīts par tieslietu sistēmu un apstākļiem Krievijas cietumos.

Kā jau ziņots, Navaļnija fonds apsūdzēja ģenerālprokurora dēlus, ka viņi pretlikumīgā ceļā ieguvuši milzu bagātības ar tēva pakļautībā esošo amatpersonu palīdzību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu