Noskaties: Dons Čīdls ir lielisks Mailzs Deiviss

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ tīmeklī nonācis ilgi gaidītais filmas «Miles Ahead» reklāmas rulllītis, kas vēsta par džeza pionieri, džeza hameleonu Mailzu Deivisu (Miles Davis). Lielisks Mailza lomā ir amerikāņu aktieris Dons Čīdls (Don Cheadle), kurš pats arī režisējis šo lenti. Noskaties!

Filmā tiek stāstīts par brīdi, kad leģendārais trompetists uz vairākiem gadiem izgaisa no sabiedrības redzesloka. Konkrētāk, filma atspoguļo Deivisa dzīves posmu no 1975. gada vasaras, kad mūziķis nozuda no publikas uz aptuveni sešiem gadiem. Darbība pārsvarā norisināsies dažās dienās, kad Deiviss pēkšņi pārtrauca savu klusēšanas periodu.

Blakus Čīdlam izdevuma Rolling Stone žurnālista Deiva Brila (Dave Brill) tēlā iejuties britu aktieris Jūens Makgregors (Ewan McGregor). Savukārt Devisa sievu Frensiu Teilori spēlē aktrise Emiati Korineldi (Emayatzy Corinealdi).

Iecere par filmas uzņemšanu oskarotajam aktierim Čīdlam bijusi jau gadiem ilgi, taču īstenojusies vien tagad.

Filma uz ekrāniem nonāks 1. aprīlī.

Deiviss mira 1991. gadā 65 gadu vecumā. Viņa 1959. gadā izdotais albums «Kind Of Blue» joprojām ir visu laiku pārdotākais džeza ieraksts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu