Anselmo grupu izņem no Nīderlandes mūzikas festivāla programmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Janvārī labdarības koncertā Losandželosā nacistu sveicienu parādījušā amerikāņu dziedātāja Fila Anselmo grupa «Down» izņemta no Nīderlandes mūzikas festivāla programmas. Smagā metāla grupas «Pantera» kādreizējais solists «Dimebash» koncertā uz skatuves parādīja nacistu žestu. «Balto vara!» viņš nokliedzās.

Sākumā Anselmo teica, ka tas esot bijis tikai joks, bet vēlāk atvainojās. «Tas bija neglīti un nevajadzīgi. Ikviens, kurš mani pazīst, zina, ka neticu tādām lietām,» viņš teica.

Bija paredzēts, ka viņa grupa «Down» jūnijā uzstāsies «FortaRock» mūzikas festivālā, taču pasākuma rīkotāji nolēmuši izņemt izpildītājus no programmas.

«Dziedātāja Fila Anselmo neseno izvirdumu «Dimebash» koncertā dēļ viņa grupa «Down» vairs nav aicināta uzstāties «FortaRock«. Anselmo koncertu ASV nobeidza ar nacistu sveicienu un izsaucienu par balto varu,» norāda pasākuma pārstāvji. «Pēdējās dienās notikušas sarunas starp visām iesaistītajām pusēm, jo gribējām pieņemt pārdomātu lēmumu. Esam nolēmuši atcelt uzstāšanos. Gribam atgādināt, ka «FortaRock» nav vietas rasismam un fašismam.»

«Pantera» bija starp 80. un 90. gadu ietekmīgākajām metālmūzikas grupām.

Teksasā dibinātā grupa vairākkārt apsūdzēta rasismā. Lai arī Anselmo pazīstams ar provokatīviem izteikumiem uz skatuves, pagājušajā gadā viņš distancējās no Amerikas Valstu konfederācijas karoga, kas tika izmantots «Pantera» albumu noformējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu