Madonna koncertā Taibei ietinas Taivānas karogā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no sociālajiem tīkliem

Amerikāņu popdīva Madonna ceturtdien koncertā Taibei ietinusies Taivānas karogā, kas sadusmojis sociālo tīklu lietotājus no Ķīnas. Fotogrāfijas ar Madonnu, kura ap pleciem aplikusi salas karogu, publicētas Taivānas laikrakstos «Apple Daily» un «Liberty Times».

Viņas rīcība uzņemta pozitīvi vairākos Taivānas interneta forumos, kuru lietotāji to uztver kā atbalstu Taivānas neatkarībai.

«Madonna savos koncertos atbalsta Taivānu. Arī Taivāna mīl Madonnu,» teikts komentārā «Apple Daily» interneta vietnē.

Taču fotogrāfijas saniknojušas daudzus ķīniešu mikroblogu vietnes «Weibo» lietotājus.

«Madonna aplika ap pleciem karogu, un tagad jūs domājat, ka ANO jūs atzīs? Smieklīgi,» rakstīja kāds sociālā tīkla lietotājs.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949. gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika. Ķīna uzskata Taivānu par savas teritorijas daļu un solījusi to atgūt, nepieciešamības gadījumā lietojot spēku.

Ķīnas atbalstītāji publicējuši dusmīgus ziņojumus arī Madonnas «Instagram» kontā.

«Madonna tikai gribēja, lai par viņu runā, bet daži taivānieši nosprieda, ka viņa iestājas par Taivānas neatkarību?» norāda kāds attēlu aplikācijas lietotājs. «Smieklīgi!»

Tikmēr citi «Instagram» lietotāji nopeļ Ķīnas aizstāvjus. «Kāds parāda karogu, un jūs jau rejat kā suņi. Nožēlojami. Ja jau jums tik ļoti patīk Ķīna, ejiet atpakaļ uz «Weibo»,» kāds norāda uz sociālo tīklu, kas ir tvitera alternatīva Ķīnā.

Madonnas «Rebel Heart» turnejā iekļauti koncerti Honkongā un Makao, taču ne kontinentālajā Ķīnā.

Pagājušogad arī amerikāņu dziedātāja Keitija Perija koncertā Taibei ietinās Taivānas karogā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu