«Americana» pioniere Lusinda Viljamsa izdod jaunu plati

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

63 gadus vecā amerikāņu kantri/folka/blūza dziedātāja Lusinda Viljamsa (Lucinda Williams), kura astoņdesmitajos gados palīdzēja mūzikas kritiķiem definēt «americana» žanru, laidusi klajā jaunu studijas albumu «The Ghosts of Highway 20».

Šo, līdzīgi kā 2014. gadā izdoto dubultalbumu «Down Where the Spirit Meets the Bone», izdevusi pašas Lusindas izveidotā ierakstu izdevniecība «Highway».

Viljamsa, kas ir dzejnieka Millera Viljamsa (Miller Williams, 1930-2015) meita, ir viena no nenovērtētākajām amerikāņu kantri mūzikas dziedātājām. Viņas pirmie divi profesionālie ieraksti - 1978. gada «Ramblin'» un 1980. gada «Happy Woman Blues» neguva īpašu ievērību. Arī astoņdesmitajos gados, neraugoties uz atzinīgajiem kritiķu vārdiem, Lusindai neizdevās gūt komerciālus panākumus. Pirmā plašākā ievērība gūta vien 1988. gadā ar singlu «Changed the Locks», kuru vēlāk ieskaņoja arī Toms Petijs (Tom Petty).

Deviņdesmitajos gados Lusinda galvenokārt darbojās kā dziesmu komponiste citiem mūziķiem, un tikai ar 1998. gada plati «Car Wheels on a Gravel Road» viņai izdevās iekarot plašāku auditoriju. Turklāt albums nominēts «Grammy».

The Ghosts Of Highway 20
The Ghosts Of Highway 20 Foto: Publicitātes foto

Jaunajā platē iekļautas 14 dziesmas apcerīgā blūza un folka stilā. Ģitāras ierakstā spēlē Bils Frizels (Bill Frisell) un Gregs Līzs (Greg Leisz).

Mūzikas kritiķi, kā allaž, ir sajūsmā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu